doen en erop uit

Zonnig zeehuis in Friesland

Afgelopen week waren wij een paar dagen in Friesland. Zoals ik al eerder schreef, is mijn vader erg ziek en wij besloten om deze herfstvakantie een aantal dagen bij mijn ouders in de buurt te gaan logeren. Het werd het zonnig zeehuis in Stavoren. Wij vonden dit leuke huis via de website van Marleen: Bijzonder plekje. Deze zomer kampeerden wij ook op een camping via haar site. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een bijzonder vakantieverblijf, waar niet iedereen komt en waar je nog wel een keer naar toe wil.

Het huisje staat in Stavoren pal aan het IJsselmeer. Wanneer wij ons tuinhek doorliepen stonden wij op de dijk waarachter het IJsselmeer lag. De vakantiewoning was vroeger het Groene Kruisgebouw. Maar is volledig verbouwd en met heel veel liefde ingericht. Wij voelden ons hier gelijk thuis.

 

Dit is de achterkant van ons huisje. Hier stond ik op de dijk. Wanneer je je omdraaide zag je dit uitzicht. Ik maakte er een aparte fotoverslag van. Zo mooi. Ik was er stil van.

Wij waren veel bij mijn ouders deze dagen, maar tussendoor deden wij ook nog een aantal uitstapjes. Zo bezochten wij het winderige Hinderlopen. Brrr, wat was het koud die dag. Maar wat een leuk dorpje. Vooral het huisje van de reddingsmaatschappij vond ik erg schattig.

Wij reden nog naar het kleinste vissershaventje van Europa: Laaxum. Er zit ook een restaurantje waar je fish en chips kan eten. Maar helaas, deze was dicht. Het seizoen was afgelopen denk ik.

Onze laatste vakantiedag brachten wij door in Sneek. Mijn vader had die dag zijn chemokuur en nadat wij hem weg hadden gebracht, gingen wij een paar uur naar deze leuke stad. Wil je tips voor Sneek, lees dan hier mijn verslag van deze dag.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply