langzaam leven

Yogaweekend bij Zwier

Het is alweer een maand geleden dat ik samen met een vriendin een yogaweekend volgde bij Zwier, de vrijhaven van de stad.  Zwier is een plek waar je je kunt ontspannen en nieuwe energie op kan doen. Deze plek is gelegen in Vinkeveen. Op ongeveer een kwartiertje van Amsterdam. Zwier, voorheen jachthaven Winkeloord, werd onlangs overgenomen door de dochters van de eigenaren. Onder de naam Zwier, blazen zij met de hulp van hun ouders de jachthaven nieuw leven in. Ze willen ook anderen de mogelijkheden geven om tot rust te komen op deze mooie plek.

Deze zomer las ik een artikel over 24 uur zonder je telefoon verblijven op een eiland. Dit is een van de activiteiten die door Zwier wordt georganiseerd. Ik werd hierdoor getriggerd. Ik dacht zou ik dat kunnen. Voor mij was dat op dat moment nog te veel. Maar op hun website zag ik ook dat ze yogaweekenden organiseren. Dat zag ik dan wel weer zitten. Die middag kwam de betreffende vriendin langs voor thee en een uurtje later hadden wij geboekt bij Zwier.

Een maand geleden was het dan zover. Bij Zwier overnacht je in een van de Zwier tent. Een luxe 2-persoonstent met heerlijke bedden. Op deze bedden lagen elektrische dekens. Die hadden wij ook echt wel nodig. De nachten waren koud. Maar voor de rest was het weer geweldig. Vrijdag viel er nog wel een bui, maar zaterdag en zondag zaten en lagen wij regelmatig in de zon.

 

Wij werden welkom geheten met een kop thee en een kleine snack. Daarna was het tijd voor de eerste yogales van Reanne Creyghton. Reanne geeft al sinds 2011 yogalessen. Op dit moment doet ze dat in een studio in Haarlem. Zij zou alle lessen dit weekend geven. Deze avond begonnen wij met een heerlijk rustige flow les.  Na de yogales mochten wij aanschuiven bij het diner. Het hele weekend werden er Ayurvedische maaltijden voor ons gekookt afgestemd op het seizoen. De avond werd afgesloten met een meditatie bij het vuur waarna wij heerlijk in onze voorverwarmde bedjes schoven. (nu wil ik ook een elektrische deken)-

De zaterdag begon de dag met een meditatie om 8 uur. Helaas lagen wij te lekker in onze bedjes en hebben wij deze gemist. Na een voedzaam ontbijt volgde weer een heerlijke flow yogales. Het middagprogramma, na een warme lunch, bestond uit heel veel vrije tijd. Je had de optie om te gaan suppen of varen Maar wij besloten eerst heerlijk in het zonnetje een boek te gaan lezen en daarna hebben wij een wandeling gemaakt over de verschillende Vinkeveense plassen. De tijd vloog voorbij, want voordat wij het in de gaten hadden was het tijd voor een licht diner. Deze bestond uit een soep met verschillende broodjes/pannenkoekjes met dipjes. Om 20.00 uur sloten wij de dag af met een yin- yogales.

 

Op zondagochtend vertrokken wij al om half 8 met een bootje richting de Vinkeveense Plassen. De opkomende zon maakt het vroege tijdstip meer dan waard. Ergens tussen de plassen werden wij uit de boot gezet om vervolgens in stilte terug te wandelen naar Zwier. Na weer een heerlijk ontbijt vindt de laatste yogales plaats. Daarna volgt nog een lunch en mogen wij de tijd die nog over is, lekker rondhangen om de tent. Wij hebben echt een heerlijk weekend gehad, vol met niks doen, uitrusten en ons hoofd leegmaken. Dit willen wij zeker nog een keer!

Zwier is een top plek om te zijn. De mensen zijn lief, het eten was fijn en het was heel prettig dat het zonnetje regelmatig scheen. Even drie dagen lang helemaal niks. Dat heeft ons goed gedaan.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply