onderweg

Weekendje weg

Een paar weken geleden besloten wij spontaan om een weekendje weg te gaan. Toen het weer er goed uitzag hebben wij onze caravanstalling gebeld, dat onze huis-op-wielen voor het eerst dit jaar de opslag mocht verlaten. Wij besloten richting Deventer te gaan. Ik was vorige week jarig en op mijn verjaardag was het ook vaderdag. Beide mijn eerste zonder papa. En omdat ik niet echt zin had in een feestje, gingen wij lekker met ons drietjes weg te gaan.
|

Wij vonden een camping aan de IJssel, stadcamping Deventer. Erg toepasselijk, aangezien mijn vader aan de IJssel is geboren, in een klein plaatsje genaamd Veessen. De camping vond ik niet heel bijzonder, maar als wij links gingen kon je uren langs de IJssel wandelen en als je rechts ging, was je bij een pontje dat je naar Deventer bracht. Perfect!

Vrijdag aan het einde van de middag kwamen wij aan. Na het neerzetten van de caravan, boodschappen doen, eten koken en wandelen, doken wij vroeg ons bed in. Zaterdag gingen wij de hele dag naar Deventer stad. In mijn andere blog kan je hier meer over lezen. Op zondag was ik jarig. En ik kreeg echt een super cadeau van mijn man en kind, namelijk een buiten pizzaoven! Jippie, dat wordt pizza-avondjes.

Rond de lunch kwam mijn broertje en gingen wij lunchen bij hotel Gaia. Dit overtrof echt mijn verwachtingen. Ter plaatse besloten wij hier binnenkort een weekendje heen te gaan. Wat een heerlijke plek, een thuisgevoelplek. Thuisgevoel is voor mij een plek om te zijn, om tot rust te komen en soms op te laden. Niks te hoeven. Ik kan me hier terugtrekken en veilig voelen.  Het is een plek waar ik kan zijn wie ik ben en waar ik me mee verbonden voel.

Na een heerlijk lunch, ik at een pitabroodje met humus wandelden wij wat rond om het terrein rondom het hotel. Je kan zelfs ezels of een bootje huren om het landgoed te bekijken. Wij reden nog wat rond in de omgeving en eindigden de middag bij Hof van Twello op het terras. Hier kan je ook het Blotenvoetenpad lopen, maar omdat wij dit al een aantal keren hebben gedaan, lieten wij dit vandaag voor wat het was. Hof van Twello is verder een camping, bezoekboerderij, een streekwinkel en een mini tuincentrumpje.

Voor mij was deze dag prima! Volgend jaar word ik 45, ik denk dat ik dan een tuinfeest ga geven. In de tuinkas en dan bak in de hele avond pizza’s!

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter