Op pad in mei, ga jij mee?

Ben je op zoek naar een leuke workshop, markt, feest of uitje? Dan zou ik zeker even verder lezen. Hieronder vind je een overzicht van de plekken waar ik een ‘thuisgevoel’ van krijg. Elke maand geef ik je een aantal leuke tips.


7 mei: voorjaars Streekmarkt it Flinkeboskje
Om de hoek bij mijn moeder ligt het kleine plaatsje Hemelum (Friesland). Hier verhuren Claartje, Arjan en Rixt onder de naam: it Flinkeboskje een vakantieboerderij en een vakantiewoning. Je hebt ze vast wel eens in van de bladen voorbij zien komen. Daarnaast organiseren ze met succes verschillende evenementen. Ik ben er al een paar keer geweest. Een fijne plek, niet te groot, gezellig en voor ieder wat wils. Ook dit jaar is de agenda weer goed gevuld. Op 7 mei vindt hun eerste Streekmarkt van dit jaar plaats. Iedere eerste zondag van de maand kan je komen winkelen in het weiland. Friese kaas, honing, jam & chutney en tuinplanten zijn slechts enkele producten die je hier kan kopen. Ze verzamelen al het lekkers van Friesland op een plek. Parkeren is gratis, de entree slechts 1 euro en de markt vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over it Flinkeboskje vind je hier.


7 mei Snor voorjaarsfestival

Afgelopen maand was ik voor de eerste keer in de Snorfabriek. Wat een heerlijke plek. Ik volgde hier een fotografieworkshop van Zilverblauw. De Snorfarbriek is een initiatief van uitgeverij Snor. Annemarieke Piers en Claudette Halkes waren op zoek naar een overdekte locatie voor hun jaarlijkse Snorfestival en liepen tegen de voormalige Bovenbouwwerkplaats van NS aan. En nu is deze fabriek niet alleen de plek voor hun jaarlijkse festival maar ook de ontmoetingsplek voor schrijvers, fotografen, illustratoren en kunstenaars.  Ook jij en ik kunnen hier terecht. Voor de lunch of een lekker taartje en shoppen in de winkel met geslecteerde producten door Snor, zoals stationary, boeken en vintage meubels. Daarnaast is de agenda goed gevuld met creatieve workshops. Op 7 mei is het  Snor voorjaarsfestival van 12-17 uur. Snor lanceert haar nieuwe voorjaarsboeken, gezellig samen eten en drinken en heel veel verschillende workshop. Kortom, hier wil je bij zijn.  Meer informatie vind je hier.


17 en 24 mei: kickstart creatief ondernemen

Van 2010 tot 2014 heb ik er van mogen proeven. Naast mijn vaste baan, heb ik toen bijna 3,5 jaar een succesvolle webshop gehad in creatief hergebruik. Een heerlijke tijd. Toen heb ik gekozen voor mijn vaste baan, maar nog steeds zit er iets in mijn dat heel graag een eigen creatieve onderneming wil beginnen. Heb jij dat nu ook en wil je eindelijk jouw ambities waarmaken en voor jezelf beginnen maar weet je niet precies hoe? Dan heb ik een leuke tip voor jou. Ga samen met  Marlous Snijder, eigenaresse van Oh Marie! Magazine, en Marjolein van Alfen, compagnon bij Urlaub en ondersteuner van creatieven bij DialM aan de slag om van jouw droom werkelijkheid te maken. In twee dagen van 10.00 – 16.00 uur. Je gaat vol inspiratie en met een rugzak vol tips en trucs naar huis om zelf verder aan de slag te kunnen.  Neem een kijkje op de website van Immerurlaub voor meer informatie.


20 en 21 mei: Flavouritesfeest

Alweer 10 jaar geleden richten Natascha Klootsma en Marije Mulder, het webshopportal Flavourites op.  Hier vind je de allerleukste webshops. Dit was zo’n groot succes dat ze vanaf 2009 jaarlijks drie dagen lang het webshopevent Flavourites Live organiseren. Honderd webshops zetten hier dan hun pop-up shop op, je kunt designers aan het werk zien en lekker eten bij verschillende foodtrucks. Ik kom er zeker al 5 jaar en elke keer heb ik een geweldige dag. Om te vieren dat ze al 10 jaar lang de leukste webshops aan ons laten zien organiseren ze een groot feest: het Flavouritesfeest. Dit keer niet in Amsterdam maar in Utrecht. Hier kan je workshops volgend, shoppen, feest vieren en heel veel inspiratie op doen. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei  in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De deur is open van 10.00 – 18.00 uur.


27 mei: Le Bric à Brac

Ik ben dol op rommelmarkten en al een paar jaar staat Le Bric à Brac op mijn lijstje. Alleen het komt er steeds niet van. Maar nu wel. Samen met vriendin Maartje ga ik op pad.  Het is de kofferbakmarkt in Franse sfeer! Dit jaar is het hun jubileum en dit vieren ze met een XL editie. 2,5 kilometer markt met meer dan 400 standhouders en dit alles onder het genot van een Frans wijntje, friet,  crêpes en nog veel meer lekkers. De markt vindt plaats in het Lingebos in Vuren van 9.00u tot 17.00 uur. Hier vind je meer informatie en wie weet zie ik jou daar.

Heb jij ook een leuke tip? Ik hoor het graag.


Geef een reactie