doen en erop uit

Thuis in Hilversum: MEUTT

Door al het geregel rondom het overlijden van mijn vader en de zorg voor mijn moeder was er voor bloggen weinig tijd. En dat terwijl ik nog een hele leuke (web)winkel met jullie wil delen. Ergens halverwege december zag ik deze flamingo voorbijkomen op Instagram bij MEUTT. Ik volg haar al een tijdje op Instagram omdat ze erg veel leuke dingen verkoopt. Deze flamingo wilde ik graag hebben. Wel tot groot ongenoegen van mijn man en zoon, die er werkelijk niks mee hebben. Maar onder het mom dat ik verdrietig was en wel wat leuks had verdiend, kwam hij toch onze woonkamer binnen.

Omdat MEUTT gevestigd is in Hilversum besloot ik mijn flamingo zelf op te halen.  MEUTT is een webwinkel maar heeft een stenen winkel in een loods in Loosdrecht.  Op het moment dat ik bij Mariëlle, oprichter van MEUTT, op de thee was. Had zij nog een winkel op Werf 35. Werf 35 is een plek in Hilversum waar een aantal startende ondernemers en kleine creatieve bedrijven hun eigen plek hebben. In de gebouwen, de voormalige gemeenteloodsen van Hilversum, zitten verschillende werkruimtes voor ZZP’ers en kunstenaars. Ook zit er een restaurant, genaamd Chef aan de Werf. Deze staat nog steeds op mijn lijstje om een keer naar toe te gaan.

Maar inmiddels is haar winkel verhuisd en kan je haar dus vinden in haar loods. Mocht je een keer op bezoek willen, check dan even hier de openingstijden.

Maar goed ik dwaal af. Ik ging dus op weg naar Mariëlle om mijn flamingo op te halen. In mijn nette jurkje met hak, ik kwam namelijk net van een sollicitatiegesprek (en ja, ik ben het geworden en 1 maart ga ik beginnen!). Het weer was die dag erg slecht. Na dagen van sneeuw, regende het die dag en was het een sombere en vooral ook glibberige dag. Mariëlle heette mij hartelijk welkom en met een kop thee kletsten wij over MEUTT en hoe ze hiermee begonnen is.

Mariëlle is in 2015 begonnen met MEUTT. Ze komt uit een boerenfamilie, waar de schuren vol stonden met oude spullen. Vanaf haar 12e verkoopt ze als spullen uit de schuur. Later gaat ze spullen verkopen via Marktplaats. En gaat ze op zoek naar tweedehands spullen die ze daarna weer online verkoopt. Na haar studie, ze deed de Kunstacademie, had Mariëlle allerlei baantjes, maar echt gelukkig werd ze er niet van. Toen besloot ze haar passie te volgen en opende ze haar webwinkel MEUTT. En inmiddels zijn we 3 jaar verder en wordt ze nog elke dag heel gelukkig van haar keuze.

Als ik Mariëlle vraag, wat haar het gelukkigst maakt aan de keuze om voor zichzelf te beginnen, begint ze te stralen. “De vrijheid. Ik kan elke dag doen wat ik leuk vind. Ik kan zelf bepalen wat ik ga doen. Ga ik op jacht naar nieuwe woonaccessoires of meubeltjes, ga ik aan mijn webwinkel werken of ga ik nieuwe items stylen bij Vint. Ik bepaal het helemaal zelf. Elke morgen word ik wakker en dan denk ik, wat zal ik vandaag eens gaan doen.” Door heel Nederland is Mariëlle te vinden. Hier zoekt ze naar de spullen voor haar winkel bij rommelmarkten of kringloopwinkels. Soms wordt ze ook gevraagd om bij een leegruiming van een huis te komen kijken.

Mariëlle koopt alleen spullen in die ze zelf ook mooi vindt. Ze kijkt wel wat de trend is op woongebied, maar vindt ze het zelf niet leuk, dan zal ze het ook niet snel aanschaffen voor haar winkel. “Ik verkoop een mix van jaren 50/60 en 70. Maar vind ik iets leuks uit de jaren 80 dat wel bij mijn stijl past, dan zal ik dit niet laten staan.” Naast het verkopen van woonaccessoires en meubels in haar (web) winkel houdt Mariëlle zich ook bezig met interieur- en stylingprojecten. Voor haar onderneming regelt Mariëlle alles zelf. De inkoop, het fotograferen van de producten, bijhouden van de website en social media en de verzending van de bestellingen.

Dat was een gezellig bezoekje. Dank je wel Mariëlle! Mijn flamingo werd nog even goed ingepakt en ik glibberde op mijn fietsje weer naar huis.

Meer informatie
MEUTT
www.meutt.nl
info@meutt.nl
Bellen mag ook op+31 (0)654955574.

Facebook
Instagram

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply