eten en drinken

Inspiratie voor recepten

Al een hele poos ben ik bezig met gezond eten. Geen suiker en weinig tarwe en zuivel. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Nu leek het mij wel leuk om mijn favorieten met jullie te delen. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die hier mee bezig is.

Power Food – Rens Kroes
Afgelopen week kocht ik dit boek. Nadat ik bij een tweedaagse cursus geweldig had geluncht, met recepten uit dit boek, moest ik dit boek gewoon hebben. Inmiddels maakte ik zelf al de ontbijtmuffins (die het trouwens ook heerlijk doen bij een kopje thee), de pompoensoep, pasta met zalm, paprikahumus en de quinoasalade.Op de site van Rens Kroes vind je nog veel meer lekkere recepten.

Feel good by food
Een nieuwe ontdekking van de afgelopen tijd was het foodblog van Feel good by food. Ik volgde haar zus op instagram en daar kwamen zulke lekker dingen voorbij dat ik gewoon even moest kijken. Naast recepten geeft ze ook handige tips en weetjes, maar deelt ze ook haar gezonde hotspots met ons. Neem eens een kijkje op haar site.

Focus on  foodies
Elke morgen weer de meest heerlijke recepten in mijn facebooktijdlijn. Van haar site heb ik al zoveel gemaakt, maar mijn favoriet blijft de cheesecake. Klik hier voor het recept. Naast recepten vind je ook veel inspiratie en blogt ze over producten die ze gebruikt (of mag uitproberen).

Uit Pauline’s Keuken
Wekenlang maakte ik de appelmoescake van Pauline. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje. Inmiddels heb ik hem zo vaak gegeten dat ik even moet afkicken. Pauline schreef de recepten uit het Voedselzandloperkookboek. Deze week hoorde ik dat ze met een tweede boek bezig is.  Een Uit Pauline’s Keukenboek. Met bijna 100 nieuwe recepten en een paar oude toppers. Allemaal recepten die Voedselzandloperproof zijn. We moeten nog wel even geduld hebben. Begin april 2015 ligt deze in de winkel. Maar tot die tijd is er nog genoeg inspiratie te vinden op haar site. Daarnaast heeft ze ook een app. (heel erg handig met koken)

Smullen zonder suiker
Tot slot nog een laatste tip. Deze kwam ik tegen via mijn werk. Ik werk als communicatieadviseur voor een nieuw te ontwikkelen wijk. Voor deze wijk bloggen wij. (als je het leuk vindt, kan je hier kijken). Niet alleen inhoudelijke informatie, maar vooral ook veel recepten, woontips en inspiratie. Zo kwamen er ook de recepten van Smullen zonder suiker voorbij. Lekkere recepten maar dan natuurlijk gezoet. De citroencake van amandelmeel is heerlijk. Hier het recept. Hier kan je klikken voor meer smultips.

Hebben jullie nog tips voor mij, want ik zoek altijd meer inspiratie. Eet smakelijk!

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter