huis en tuin

Planten in mijn huis

Ik ben dol op bloemen en planten in mijn huis. Zo lang ik mij kan herinneren heb ik ze ook al. Zelfs toen ik nog bij mijn ouders woonde, had ik planten op mijn slaapkamer staan. Mijn moeder heeft hetzelfde, goede genen! Ik heb ze niet alleen in de woonkamer staan, je vindt ze door het hele huis. Zelfs in de badkamer.

Sinds kort heb ik ook weer hangplanten in huis. Iets hield mij  tegen. Misschien het beeld van vroeger, toen het toch vooral grote hangplanten in manden waren. Tegenwoordig mag en kan het allemaal subtieler. Ik kocht mijn planten bij de Intratuin en bij Dille en Kamille. De potjes komen van Xenos en ook van Intratuin.

Het leuke van planten vind ik dat je er eindeloos mee kan schuiven. De ene keer staan ze in een trolley en de andere keer weer op een kast.  Zo lijkt je kamer elke keer net iets anders.

De onderstaande bloempot won ik ooit bij de Bloempotwebshop. Omdat ik in die tijd nog geen grote planten in mijn huis had, heb ik er toen speciaal een gekocht. Ook bij dille en kamille. Ik ben echt fan van hun planten, ze zijn van een goede kwaliteit. De poster is trouwens van Zilverblauw en gaf ik ooit aan mijn man cadeau.

De Pilea is wel een van mijn favorieten. (linker plantje) Ze wordt ook wel de pannekoekenplant genoemd. Het schijnt dat je deze ook heel makkelijk zelf kan stekken. Ik heb het nog niet geprobeerd. Hier kan je lezen hoe je dit kan doen.

Tegenwoordig zie je ook heel veel kaarten en posters met planten erop. Deze twee prints konden klanten gratis meenemen bij onze intratuin. Ik vind het erg gezellig staan.

Er zijn er ook heel veel mooie boeken over planten verkrijgbaar. Onlangs kreeg ik van mijn broertje onderstaand boek.  Hierin staan 20 verschillende interieurs van over de hele wereld. Het boek Urban Jungle word ik ook erg blij van. Ben je op zoek naar meer informatie over planten of leuke inspiratietips, neem dan een kijkje op de website: mooiwatplantendoen.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter