eten en drinken

Pannenkoekendag met een vleugje mango

Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag. Het schijnt alweer de 12e keer zijn dat ze deze dag vieren. Ik begreep dat het initiatief ooit ontstaan om kinderen van de basisschool door heel Nederland pannenkoeken te laten bakken voor ouderen in de buurt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op social media het fenomeen Pannenkoekendag best vaak voorbij zie komen, maar niet met foto’s waarop kinderen ze bakken voor oudere mensen.

Toch blijken er ook dit jaar weer heel veel scholen mee te doen, volgens de website van de Nationale Pannenkoekendag.  Maar liefst 1250 scholen hebben zich ingeschreven. Als je als school meedoet, krijgt je van ze een startpakket met daarin onder andere een koekenpan, pannenkoekenmix en spullen om de plek waar je ze gaat bakken te versieren. Jammer dat ik het niet eerder wist, anders had ik het volgend jaar voor de school van mijn zoon voorgesteld. (hij gaat in september naar de middelbare school)

Hier bij ons in huis zijn we ook dol op pannenkoeken. Als ontbijt, lunch of diner, maakt ons niet uit. Ik bak zelf altijd een gezonde variant.


Daarom deel ik graag met jullie dit receptje op deze smakelijke dag!

IngrediΓ«nten

  • 2 eieren
  • 1 hele mango
  • 160 gram havermeel (ik maak altijd van havermout, meel in een koffiemaler, maar je kan ook kant en klare havermeel kopen)
  • beetje zout voor de smaak
  • olie om in te bakken
Klop de eieren luchtig en roer het havermeel hierdoor. Schil ondertussen de mango en pureer deze even met een staafmixer. Roer de mango en een snufje zout door het beslag. En ik zou zeggen, bakkers klaar…bakken maar! Eet smakelijk. O, ja het is natuurlijk leuk om ze te versieren. Dit kan met fruit, kokos, pitten of nootjes. Wat jij lekker vindt.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter