huis en tuin

Niets is gek en alles kan

Eens in de zoveel tijd heb ik het weer, een waarom zijn mijn oma’s zo vroeg overleden aanval. Ik mis ze nog vaak. Vooral mijn oma Mien. Met oma Mien deed ik zoveel leuks. Ik weet nog dat we in Amsterdam waren (ik was denk ik 10 jaar) en in een coffeeshop belandden omdat ze daar zulke lekkere thee hadden volgens haar. Of we gingen taartjes eten bij de beste banketbakker in het dorp. Zelf kon ze trouwens ook heerlijke taarten bakken. De smaak van haar kwarktaart kan ik nu nog proeven. Als ik me niet fijn voelde, ging ik naar haar. Dan kletsten we wat en pelde ze een sinaasappel voor mij en kreeg ik een te sterk bakje thee. Helaas is ze veel te vroeg ziek geworden. Ik woonde toen in Amsterdam, te ver weg voor even een kort bezoekje. In die tijd ging ik haar schrijven, ik weet hoe blij haar dat maakte. Ze is overleden terwijl ik bij haar was. En dat bevestigde voor mij de band die wij hadden. Ze was echt mijn oma Fladder. Kennen jullie die tv-serie nog. Op YouTube staan nog een heleboel filmpjes, als het wat weggezakt is of al je haar niet kent.

Niets is gek en alles kan.
Alles mag als het maar leuk is.
Dat zegt oma Fladder dan.
Alles mag als het maar leuk is,

daar krijg je rode wangen van.

oma mien 001

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply