eten en drinken

Minipizza van havermout

Vorige maand deed ik mee aan een lentedetox. En dat is mij heel goed bevallen. Zo goed, dat ik nog steeds volgens deze wijze eet. Ik merk dat mijn lichaam hier goed op reageert (geen opgeblazen buik meer) en zelfs mijn hormonale klachten aan het afnemen zijn. Het ontbijt en de lunch gaan mij makkelijk af, maar voor het avondeten vind ik het soms nog wel een gepuzzel. Om te voorkomen dat ik allemaal verschillende maaltijden sta te maken(voor zoon en man), is het even zoeken.  Maar ik moet zeggen dat ik er steeds creatiever in word.

Wat ik erg gemist heb de afgelopen anderhalve maand was een lekker stuk pizza. Wij maken graag zelfgebakken pizza, maar het deeg van deze pizza viel bij mij niet goed meer. Dus ging ik aan de slag met havermout. En ik was blij! Ze waren heerlijk. Je kan verschillende recepten online vinden trouwens, maar dit is hoe ik ze maak. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Dit heb je nodig:
(voor 4 minipizza’s)

  • 200 gram havermout
  • 200 gram geitenyoghurt
  • 4 eieren
  • flinke hoeveelheid Italiaanse kruiden (liefst vers, maar heb je dat niet in huis dan kan je ook de gedroogde kruiden nemen)
  • peper en zout
  • tomatensaus
  • vulling die je lekker vindt

Zo maak je de pizza’s:
Verwarm de oven voor op 175 graden en haal het bakblik uit de oven. Leg over dit bakblik een vel bakpapier. Maak van de havermout, havermeel. (ik doe dit met behulp van een koffiemolentje, maar dit kan ook met de blender). Voeg de yoghurt, eieren, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en klop dit tot een glad mengsel. Om mooie ronde pizzavormen te krijgen, gebruik ik de buitenkant van mijn mini-appeltaartbakblik. Door de bodem eruit te laten, kan je de binnenzijde vullen met pizzadeeg. Dit doe je voor alle minipizza’s. Stop de bodems een minuut of 12 in de oven en haal ze er dan uit. Laat ze even afkoelen. Hierna smeer je over alle bodems een laag tomatensaus. En kun je ze versieren met je eigen vulling. (Ik gebruikte deze keer spinazie, tomaatjes, olijven, courgettereepjes en gorgonzola.) Zet daarna de pizza’s nog een minuut of 10 weer terug in de oven. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply