recepten

Granola

Sinds een half jaar heb ik een nieuwe verslaving: Granola. Elke twee weken sta ik weer potten vol te maken en doe ik ook anderen er graag een plezier mee. Ik denk dat de meeste van jullie hier wel eens gehoord van hebben. Granola is een mengsel van havermoutvlokken met noten, granen en zaden. Het lijkt op muesli, maar doordat je het roostert in de oven, krijgt het een heerlijk krokante smaak. En weet je het is heel makkelijk zelf te maken en zo lekker! Ik eet het altijd met geitenyoghurt en wat vers fruit. Als ontbijt of als lunch, het maakt mij niet uit. Hieronder kan je mijn variant lezen, maar je kan van toevoegen wat jij lekker vindt.

Dit heb je nodig

  • 250 gram havervlokken
  • 150 gram noten (kijk wat je in huis hebt of wat je lekker vindt)
  • handvol pompoen- en/of zonnebloempitten
  • aantal eetlepels gebroken lijnzaad
  • aantal lepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel kaneel
  • kokosolie, ongeveer 60 gram
  • handje rozijnen
  • 2 eetlepels gojibessen
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • 1 eetlepel moerbeien

granola Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Doe de havervlokken, noten (je kan ze in stukken hakken), pompoen- en zonnebloempitten, lijnzaad, geraspte kokos en kaneel in een schaal. Smelt de kokosolie en giet deze over alle ingrediënten en roer goed door elkaar.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel uit de schaal over de bakplaat.
  3. De granola moet ongeveer 20 minuten in de oven. Ik schep het altijd halverwege een keer om.
  4. Laat het mengsel goed afkoelen. Voeg daarna de rozijnen, gojibessen, moerbeien en cacaonibs toe en roer door elkaar.
  5. De granola blijft in een luchtdichte pot zeker twee weken goed.

Eet smakelijk!

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter