huis en tuin

Mijn 2016 in beeld

En dan is het bijna 2017. Het afgelopen jaar ging snel en was behoorlijk pittig. Op instagram zag ik de laatste weken steeds vaker de #2016bestnine voorbij komen. Dit zijn de 9 populairste foto’s van het afgelopen jaar die je gepost hebt op instagram. Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig of deze #2016bestnine overeen kwam met wat voor mij de negen belangrijkste foto’s waren van het afgelopen jaar. Zie hieronder het resultaat.

Mijn 9 foto’s2016bestninemijnthuisgevoel

 1. Mijn lijfspreuk. Life is not a matter of milestones but of moments. Ik probeer echt zoveel mogelijk te genieten van al het kleins en moois om mij heen. Dat maakt dat ik een heel fijn leven heb.
 2. Onze gepimpte caravan. Afgelopen voorjaar hebben wij een oude caravan helemaal gestript en opgeknapt. Het resultaat was geweldig en de vakanties zijn een groot feest in ons huis op wielen.
 3. Bloemen. Dit is slechts een van de bloemfoto’s die ik op instagram heb geplaatst. Ik ben er dol op. Ik schreef er al een keer een blog over. Bloemen maken mijn leven nog fijner.
 4. Mijn zoon werd 10 dit jaar. Ik merk dat het steeds meer loslaten wordt. Best lastig. Gelukkig is hij ook nog dol op knuffelen.
 5. Deze foto is speciaal en doet mij denken aan de beste vriend van mijn man. Begin 2016 is hij plotseling overleden op 40 jarige leeftijd.
 6. De kleur roze, ik ben er zo dol op!
 7. Ik eet en drink alleen dingen waar mijn hoofd en lijf blij van worden. Zo eet ik bijna geen suiker, drink weinig alcohol en laat producten van koeienmelk staan. Ik voel me er fijn bij.
 8. Niet alleen was het begin van het jaar pittig. Mijn vader heeft al jaren gezondheidsproblemen, maar dit jaar bleken ze toch steeds erger te worden. Daarnaast mochten we na anderhalf jaar wachten eindelijk een pleegjongetje in ons gezin verwelkomen. Helaas bleek dat de pleegzorginstelling niet alles verteld te hebben wat dit vierjarige jongetje had meegemaakt.  Eigenlijk had hij niet in ons gezin geplaatst kunnen worden. Mijn eigen zoon heeft hier erg onder te lijden gehad en aan het einde van dit jaar hebben wij dan ook moeten besluiten om de plaatsing te stoppen. Dit heeft veel boosheid en verdriet met zich meegebracht. Deze foto doet me herinneren aan die tijd omdat mijn zoon als hij boodschappen ging doen, altijd verse sinaasappelsap voor mij meenam. Zijn manier om goed voor mij te zorgen.
 9. Doodeng vond ik het. In de Franse Alpen met een skilift omhoog naar een gletsjer. Maar ik heb het gedaan en daarna voelde ik mij zo goed. Het was zo hoog…..

#2016bestnine volgens instagram
2016bestnine

 1.  Ik houd ervan om hoekjes te maken in mijn huis. Dit is een in roze mijn lievelingskleur.
 2. Wij kochten een nieuwe bank. De oude was meer dan 10 jaar oud en echt aan vervanging toe.
 3. Tijdens een wandeling rond de Oostvaardersplassen stond ik onder een hele grote berenklauw.
 4. Het opknappen van onze caravan was een hele klus, maar wat zijn we blij met ons nieuwe vakantiehuis.
 5. Ik deed mee aan de Instaswap van Lynda en mocht echt heel veel cadeautje ontvangen.
 6. Bloemen, ik schreef er al eerder over, ik word er zo blij van.
 7. Dit was een foto die ik maakte in ons huis.
 8. Nieuwe bordjes aan de muur. Vorig jaar verbouwden wij ons keuken en kreeg ik de Smeg koelkast voor mijn verjaardag. De muur was alleen nog wat kaal.
 9. Mijn nieuwe keukenklok.

Ook je eigen best nine van 2016 maken? Dat kan hier. Dit is mijn laatste blogpost van dit jaar.  Ik wens jullie allemaal veel moois voor 2017 en een fijne jaarwisseling!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply