langzaam leven

Met rust en aandacht

De zomer van 2018 waren wij in Slovenië. Een heerlijk land. Een plek waar ik voelde hoe het is om weer bewust en aandachtig te leven. De natuur is hier prachtig, het is er rustig, er is heel veel ruimte en hier kan je je nog omhullen met eenvoud. Ik vond het super. Het voelde als een stap terug in de tijd.  Ik weet nog dat ik toen dacht, zo wil ik thuis weer meer gaan leven.

Vanmiddag vond ik bij het opruimen van mijn bureau een A4-tje dat ik tijdens deze vakantie had geschreven, met mijn voornemens voor thuis.

“Ik wil zachter en langzamer gaan leven. Bewuste keuzes maken en staan achter deze keuzes. Voelen wat goed voor mij voelt en hier niet over twijfelen en het dan toch anders doen. Ik wil liever zijn voor mezelf en stoppen met het veroordelen van mezelf. Niet meer doordraven op de automatisch piloot, maar leren stilstaan en mijn energie beter verdelen.”


Ziek
De afgelopen kerstvakantie heeft mij weer even met twee benen op de grond gezet. De dag na kerst werd ik ziek. Ik begon fanatiek met het slikken van paracetamol, vitamine C en trachitol, want ziek worden in de vakantie dat kon niet. Had ik eindelijk sinds de zomervakantie vrij en werd ik ziek. Het slikken van al die pillen hielp niet en ik gaf mezelf er maar aan over. Zo slecht was het niet op de bank met al die tijdschriften waar ik al maanden niet aan toekwam, een heerlijke netflixserie, blogs lezen en fijne plaatjes kijken op Instagram. Tussendoor schreef ik enkele blogjes, maakte foto’s waar ik blij van werd, dronk lekkere sapjes en dacht na over het afgelopen jaar.

Terug naar het gevoel daar bovenop die berg
Zoals ik al eens eerder schreef, was het een zwaar maar bijzonder jaar. Maar ook een jaar waarin ik heb gemerkt dat ik zo graag nog meer vanuit mezelf wil leven. Genieten van al het moois en de mensen om me heen. Zo terugkijkend op het jaar zag ik ook dat ik wel heel hard heb gewerkt. Ik heb een erg leuke baan, maar ook baan waarbij je moet uitkijken dat je niet gaat leven naar die baan. Dat zag ik deze vakantie in. Ik ben een creatief persoon. Klus graag in en om huis, geniet van het maken van foto’s, ik ga graag naar kringloopwinkels of het filmhuis. Ben dol op het lezen van boeken en tijdschriften (de papieren exemplaren). En al deze dingen had ik de afgelopen maanden niet gedaan! Ik heb het gemist en bij het vooruitzicht om weer meer van dit soort dingen te gaan doen, werd ik blij. Ik besloot, daar ziek op de bank liggend, dat ik het zo niet meer wil. Niet meer doordraven, maar weer terug naar het gevoel dat ik daar op die berg in Slovenië had.

Het A4tje dat ik vandaag op mijn bureau vond heb ik op het prikbord gehangen, als een reminder. Ik ga vertragen, minder moeten (van mezelf) en kijken naar wat mij rust en energie geeft.  Hoe ik dat ga doen, ga ik de komende tijd ontdekken.  Ik houd jullie op de hoogte hier.

(de foto van de pijl op dit blog komt van Unsplash, een website die gratis foto’s aanbieden)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply