eten en drinken

Let’s have a party!

Een paar weken geleden vierden ik mijn 43e verjaardag. In eerste instantie wilde ik met man en kind een weekendje weg, maar eigenlijk hadden we ook wel zin in een feestje. Zoon gaf de doorslag, die is namelijk dol op feestjes. Hij is er ook altijd een beetje zenuwachtig voor en het duurt hem veel te lang tot het zover is.

Ik had bedacht om een high tea te organiseren. In onze tuin hadden we drie lange tafels achter elkaar gezet, met een grote parasol. Want het was erg warm die dag. Bijna te warm voor sommige taarten.Β  Het zag er super uit. Al mijn vrienden en familie aan die lange tafels, genietend van al het lekkers. Wat heb ik genoten!

De topper van het feest was de feestelijke laagjestaart met eetbare bloemen. Ik vond het recept op de website van dille en kamille. Al eerder op facebook zag ik een foto van deze taart voorbij komen en dacht die gaan we maken. Hoewel het recept niet zo moeilijk is, lukt het mij toch om de eerste keer de taart te laten verbranden in de oven. Gelukkig ging het de keer erop wel goed. De eetbare bloemen kocht ik ook bij dille en kamillie.

Daarnaast bakte ik ook een suikervrije taart. Zelf probeer ik zo weinig mogelijk suiker te eten. Ik koos voor een raw cheescake. Ik maakte hem al een keer eerder. Hier vind je het recept. Echt super lekker, wel heel erg machtig. Denk door de amandelen en cashewnoten.

Omdat mijn zoon ook graag een cheesecake wilde en dol is op speculaas besloot ik een gebakken cheesecake met speculaasbodem te bakken. Dit recept haalde ik ook van de site van dille en kamille. Neem eens een kijkje want er staan er hele lekkere en simple recepten op. Daarnaast is het natuurlijk een heerlijke winkel om te komen. Ik ben blij dat wij er in Hilversum eentje hebben.

Altijd een succes zijn de kwarktaarten. Lekker makkelijk om te maken en door de versiering krijgen ze toch een eigen look. Je ziet door de warmte liep de lemon curd al wat weg.

Naast al deze taarten maakten wij ook nog een soesjestoren, vooral bij de kids erg in trek. Wij maakten een chocoladetaart waarin wel 700 gram pure chocolade zat. De caloriebom van de middag! Mijn man heeft het recept ooit zelf bedacht, ik zal hem hier nog wel een keer delen. Ook maakte ik een hele stapel scones met clothed cream en jam. Als hartige tegenhanger hadden wij nog een stapel zalmwraps en hamsandwiches gemaakt. Dit boeket had mijn moeder gemaakt, met bloemen uit haar tuin. Paste precies bij mijn high tea. Zo lief!

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter