persoonlijk

Kleine momenten van geluk

Het is alweer 5 jaar geleden. Om 8 uur ’s morgens was er nog niets aan de hand, twee uur later zat ik hyperventilerend op de bank. Achteraf speelde het natuurlijk al veel langer, maar ja, als het moet kan je lang doorgaan. Bij de dokter viel het oordeel: ik had een burn-out. Na al die jaren kan ik natuurlijk zeggen: “ik heb er van geleerd en het heeft me veel gebracht”. Maar toen, wat een klote periode. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. Op aanraden van diezelfde dokter ging ik naar een psycholoog. Helaas was er geen klik. (de haptonoom bracht meer geluk) Maar een tip van deze psycholoog bleek achteraf heel belangrijk voor mijn ‘beter worden’ en dat was mijn blauwe schriftje. Op aanraden van haar, ging ik elke dag mijn geluksmomentjes opschrijven. Eerst dacht ik nog, het zal allemaal wel. Maar omdat ik op dat moment alles aangreep, ging ik dit toch trouw doen. En wat bleek, het hielp. Ik weet nog goed, mijn eerst geluksmomentje in dat schrift. Het was winter en vanuit het niets vlogen 10 meeuwen mijn tuin in om allemaal te landen op mijn mini-vogel-voederplankje.

Nu 5 jaar later gebruik ik het schriftje minder en is mijn blauwe schriftje eigenlijk vervangen door Instagram. Maar altijd als ik me rot voel, dan blader ik weer even in mijn schriftje en krijg ik vanzelf een glimlach van al die mooie en bijzondere momenten. Hoe klein ze soms ook waren.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter