inspiratie

Je buren ontmoeten in het grootste huiskamercafé

Ik woon in een heerlijke straat: het is er gezellig, je vindt er mensen van alle leeftijden en we letten op elkaar. En dat voelt voor mij fijn. Met de één drink ik een kopje thee en praten we over onze kinderen, met de ander maak ik een voortuinpraatje, weer een ander past op mijn katten als ik op vakantie ben. Een van mijn buurvrouwen mag ik zelfs rekenen tot een van mijn beste vriendinnen. Nu zal dit niet voor iedereen overal zo zijn. In de tijd dat ik in Amsterdam woonde was dit zeker niet het geval. Daar wist ik niet eens wie er twee deuren verder op woonden. Als buurtbewoners leefden wij hier erg langs elkaar heen.

Dit moeten Jesse Jorg en Cathelijn de Reede ook gedacht hebben. Twee jaar geleden kwamen zij met een sociaal initiatief, namelijk de BankjesDagen. Het Bankjescollectief heeft als missie om iedereen aan te moedigen om hun stoep te gebruiken als gedeelde huiskamer. Zo ontstaat er een blijvende ontmoetingsplek waar buurgenoten elkaar kunnen ontmoeten. En het is bewezen, meer onderling contact in de buurt leidt namelijk ook tot meer hulp, vertrouwen en geluk. En met een kleine moeite lever je zo een bijdragen aan een prettigere buurt. Er ontstaan nieuwe ideeën voor de buurt en je maakt nieuwe contacten. Ik zeg doen! Wil je meer weten?  Kijk dan eens hier.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter