eten en drinken

IJsblokjes met een bite

Het echte hete weer laat in Nederland nog behoorlijk op zich wachten. Gelukkig vertrekken wij volgende weekend voor een paar weken naar het Zuiden om daar lekker niks te gaan doen. In onze caravan hebben wij ook een heel klein koelkastje met een vriesvak. Een ijsblokjeshouder nemen wij zeker mee. Mijn zoon Koen is namelijk dol op ijsblokjes. Waarom, geen idee. Hij weet het zelf eigenlijk ook niet. Dus winter en zomer staan er bij ons ijsblokjes in de vriezer. Nu leek het mij leuk om hem eens te verrassen met ijsblokjes met een bite.

Je kunt hiervoor van alles gebruiken. Fruit, eetbare bloemen of kruiden. In onze tuin vond ik nog een aantal bloemen en fruit hebben wij altijd in huis. Let wel op dat je eetbare bloemen gebruikt, anders kunnen ze gif bevatten. Ik heb trouwens ergens gelezen dat bloemen na 2 jaar in je eigen tuin gifvrij zijn. Maar dan nog moet je goed opletten of ze echt te eten zijn en niet giftig voor je gezondheid. Ik gebruik wel vaker eetbare bloemen, bijvoorbeeld op een taart. Ik kocht de bloemen bij Dille en Kamille.

 

Eigenlijk is het heel simpel. Snijd fruit, groente of kruiden in kleine stukjes. Dit hangt ook af van de grote van je ijsblokjeshouder. Deze op de foto komt van de blokker en kost slechts € 1,49. Vul dan de ijsblokjeshouder met water en zorg ervoor dat de versiering onder water staat. Dan in de koelskast en een paar uurtjes geduld hebben. En dan heb je feestelijke ijsblokjes met een bite! Veel plezier.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply