onderweg

Hoe heet deze bloem?

Afgelopen zomer waren wij in Slovenië en in Italië. Wij maakten daar heel veel mooie wandelingen in de bergen. En wat een bloemenpracht daar. Geweldig. Maar tot mijn verbazing wist ik van veel bloemen niet de naam.  Verder dan het vergeet mij niet of de distel kwam ik eigenlijk niet. Terwijl ik toch erg nieuwsgierig was. Ik ging eens op onderzoek uit hoe ik nu achter de namen kon komen van verschillende planten.

Je hebt natuurlijk heel veel verschillende boeken op dat gebied. Maar om nu met een hele encyclopedie reeks de berg op te lopen lijkt mij ook niets. Ook zijn er veel websites. Maar dan houd je het probleem dat je de bloem/plant moet opzoeken, wat echt nog wel een klus op zich is.

Gelukkig heb je tegenwoordig ook een aantal verschillende apps. Ik koos voor de app: PlantNet. Super handig en als je bereik bovenop de berg goed was, had ik zo mijn antwoord via de app.

Plantnet
In deze app staan meer 6000 verschillende West-Europese planten/bloemen. Omdat de gebruikers ook zelf informatie en foto’s van bloemen kunnen toevoegen, groeit de app nog elke dag.

Hoe werkt het?

  • Je maakt een foto van de bloem of plant waar jij de naam niet van weet. Zorg voor een scherpe close-up foto. Je kan vanuit de app gelijk een foto maken maar ook een foto toevoegen.  Zorg ervoor dat de achtergrond rustig is, dus geen andere bloemen of planten;
  • Dan kies je uit een categorie (blad, bloem, vrucht of steel);
  • De app gaat daarna automatisch zoeken en geeft de resultaten weer. Als de goede plant/bloem er tussen zit bevestig je dit. (dit helpt ook om de app nauwkeuriger te maken);
  • Je kan ook zelf zoeken in de database van de app.

Je kan de app hier gratis downloaden.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter