onderweg

Ga je meer naar… Zwolle?

aan de zeven alleetjes

Al een tijdje stond het in onze agenda, een dagje Zwolle. De stad waar ik ben geboren, gestudeerd heb, ging winkelen of ging stappen. Zo nu en dan kom ik er nog wel eens. Vandaag ging ik met vriendin Liesbeth en we hadden een heerlijk dag. Vanuit Hilversum waren we met de trein zo in Zwolle en toen we vanuit het station richting het centrum liepen, zagen we een geweldige bloemenwinkel: aan de zeven Alleetjes.

Daarna liepen we via de Sassenpoort richting Het Hanze Huis. Hier verkopen ze in authentieke verpakking, eeuwenoude lekkernijen, theeën, zeepjes en nog veel meer producten. Un inspiratiebron is het Hanzeverbond van Europese handelssteden. Het Hanze Huis verkoopt alleen spullen van fabrikanten die al meer dan 100 jaar produceren. Deze producten willen ze laten zien en ook het verhaal achter vertellen. Bij alles wat je koopt, krijg je een uitgebreide beschrijving van de herkomst en de fabrikant. Ik kocht er heerlijke dropjes en peperkoeken die alleen maar tussen oktober en kerst verkocht worden.

hanzehuis

Naast Het Hanze Huis zit Kunst & Klieder. Oh, wat word je hier vrolijk en blij. In de winkel in de Sassenstraat verkopen ze allerlei cadeautjes, spulletjes voor huis en tuin, serviesgoed, tafelzeil, tassen en hebbedingetjes.Ik denk dat we wel 5 keer de winkel zijn doorgelopen. Ik kocht er een erg kitscherig spiegeltje voor in onze caravan. Ook kocht ik een geweldig zeeppompje in de vorm van een poedel.

kunst en klieder

kunst en klieder

Toen was het tijd voor thee. Bij toeval liepen we langs winkelcafé Engel aan de Grote Markt. Engel is een café en een winkel in een. Al hun producten komen van bedrijven waar mensen werken die niet makkelijk op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Ik nam een thee en een speltappeltaart met cranberry’s. De sfeer is er erg ontspannen en de taart was verrukkelijk!

winkelcafe Engel

Toen werd het tijd voor de wat meer populaire winkels. We hadden namelijk een missie. Ik heb geen winterjas meer en had het de afgelopen dagen soms echt koud. Detail, we zagen veel mooie jassen, onder andere bij Sissy Boy, maar mijn jas vond ik op de terugweg in de trein in de webshop van Esprit. Tijdens mijn jassenjacht gingen we nog wel even naar binnen bij Waanders In de Broeren. Een geweldig boekhandel die is gevestigd in de oude Broerenkerk. Je kijkt je ogen uit!

En voor wie houdt van mooie spulletjes, zal erg blij worden in conceptstore LOFT. LOFT is een winkel waar ze heel veel mooie woonspullen van merken als Bloomingville en HK Living verkopen. Daarnaast vind je er mooie kookboeken, sieraden, kleding en kleine cadeautjes. Loft zit aan de Oude Vismarkt. Ik verwende mijzelf met het boek Good Food in 20 minuten van Laurianne Ruhe.

Om de hoek bij LOFT zit Soortvanwinkel. Dit is een conceptstore met kunst, vintage, unieke en handgemaakte producten door ontwerpers, kunstenaars en vintage verzamelaars uit heel Nederland. SoortvanWinkel verhuist binnen Zwolle steeds naar een andere locatie om zo de leegstand in het centrum in te vullen. Ze zitten nu aan het Gasthuisplein.

houten-beelden

Deze wil ik nog zeker een keer zelf maken met mijn zoontje Koen.

soort van winkel

soort van winkel

soort van winkel

Onze dag sloten wij rond een uurtje of drie af met een lunch bij Ingeburgerd. De naam zegt het al. Hier aten wij een overheerlijke vegetarisch hamburger De Bollywood, gemaakt van Kikkererwten, geserveerd op naanbrood.  Het is een heerlijke plek waar jong tot oud komt, de inrichting is gezellig, de sfeer en de service prima. Echt een aanrader. Je vindt Ingeburgerd aan de Nieuwe Markt.

ingeburgerd

Zwolle is echt super leuk. Heb jij nog een tip voor een volgend bezoek? Ik hoor het graag.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter