onderweg

Ga je mee naar…Sneek?

Tijdens onze mini-vakantie in Friesland gingen wij ook een dagje naar Sneek. Wat een leuke stad. Niet alleen om te shoppen en eten, maar ook gewoon om doorheen te lopen. Veel mooie oude pandjes en straatjes. Ik ben fan! We parkeerden onze auto bij het station en liepen richting het centrum. De dag begon met motregen maar in de middag scheen lekker de zon.  Hieronder zien jullie de waterpoort. Het symbool van Sneek.

Mijn shopttocht begon ik bij Jees Fun Living aan de Galigastraat 14.  Een ruime winkel waar ze allerlei woonaccessoires, (kleine) meubelen en diy-artikelen verkopen. Mocht je ooit een snoer van cotton balls willen, bij Jees kan je kiezen uit heel veel verschillende kleuren.  De eerste keer dat ik er kwam kocht ik niets, maar later ben ik toch nog teruggegaan om een wit tafeltje te kopen bij mijn bank. Hij bleef maar in mijn hoofd zitten die dag.


Daarna liepen wij (via kledingwinkels en speeldgoedwinkels (mijn man en zoontje waren ook mee) door naar Sterk & sVeer. Zo’n leuke winkel wil ik wel in Hilversum. Hier voel ik me thuis. Zoveel leuke dingen. Je blijft maar kijken. Het motto van deze winkel is: ‘We verkopen niks wat je nodig hebt, maar je wordt er wel heel blij van!’.  Sterk & sVeer is de tweede winkel van Piety van de Veer. Ze runt namelijk ook de winkel Katrein Kunst aan de Scharnestraat 11 te Sneek. Bij Katrein ben ik ook even naar binnen gelopen, maar vond dat er vooral veel kinderspullen te koop waren.

De naam Sterk & sVeer schijnt niet zomaar gekozen te zijn.  Sterk staat namelijk voor het stoere, krachtige van de winkel en sVeer is de achternaam van Piety haar man en staat voor de gezellige sfeer van de winkel. In de winkel vind je heel verschillende producten, onder andere van HK living, Zusss, Madam Stoltz en Jots. Ik heb me echt proberen in te houden, maar kwam toch met twee leuke hangers voor aan mijn nieuwe bed naar buiten. Je kan ze hier zien in de binnenkijker van mijn slaapkamer.

Toen was het tijd voor de lunch. Wij deden dit bij Royaal Belegd. Helaas heb ik geen foto van de binnenkant, want het was er erg druk. En ik vind het nog lastig om dan foto’s te maken. Maar gezellig was het er zeker. Niet alleen kan je er ontbijten, theeleuten of lunchen er verkopen ook allerlei inspirerende, duurzame producten. Bij Royaal Belegd gebruiken ze zoveel mogelijk biologische en fairtrade ingrediënten. Ik genoot van een Madam Honey. Een lekker speltbolletje met geitenkaas en je raadt het al honing. Je vindt Royaal Belegd op de Lemmerweg 4. Op een van de mooiste plekjes van Sneek met uitzicht op de Waterpoort.

Na onze lunch gingen mijn mannen cultuur opsnuiven in het Modelspoormuseum en liep ik nog even verder door Sneek.

Eigenlijk was ik op zoek naar Pop-Up Store StudioHûs, maar hoe ik ook zocht ik kon deze winkel maar niet vinden.  Wat bleek, ze zijn verhuisd naar Zwolle. Helaas. Maar gelukkig kom ik regelmatig in Zwolle. Dus daar ga ik ze zeker nog een keer bezoeken.

Wel liep ik nog even bij nio & elva naar binnen. Gevestigd op Kleinzand 11. In een mooi oud pand langs het water verkopen ze heel veel moois voor thuis, uit het Hoge Noorden. Je vindt in de winkel veel Scandinavische kook- en woonaccessoires. Kussen, mooie lampen, serviesgoed en nog veel meer. Ik waande mij weer even in Kopenhagen, waar je veel van dit soort winkels hebt. Je vindt hier merken als Normann Copenhagen, Muuto, Vitra, Bodum en Fatboy.

Ik eindigde mijn dag bij het Dropwinkeltje. Een winkel met heel veel soorten oudhollands snoep. Ik was er die morgen al langsgelopen, maar toen was het winkeltje nog dicht. Op de terugweg had ik geluk en ik kocht een zakje met kaneelstaafjes. Zo lekker!

Dit was mijn dagje Sneek. Heb je nu nog leuke tips voor een volgende keer? Ik hoor ze graag.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter