onderweg

Ga je mee naar… Deventer?

Tijdens ons weekendje weg aan de IJssel brachten wij natuurlijk een bezoek aan de stad Deventer. Deventer is voor mij niet nieuw. Ik kom er erg graag. Vroeger toen ik jong was, woonde ik precies tussen Deventer en Zwolle in. Als wij gingen winkelen, was het vaak naar een van de twee.  Het is zo’n gezellige stad, met veel leuke winkeltjes en restaurantjes. En de sfeer is erg goed. Vanuit onze caravan liepen wij zo het pontje op dat ons naar Deventer bracht. Het pontje vaart elke dag, voor 1,50 euro brengt hij je heen en weer.

Wij begonnen onze dag met een ontbijtje bij Eigenwijs. Pal aan het mooie plein de Brink, waar het zo vroeg in de morgen al gezellig druk was. Ik at een healthy pokebowl. Dat is een bord met yoghurt, verschillende soorten fruit en noten en muesli. Samen met een glas verse jus d’orange een heerlijk start. Maar er moest gewinkeld worden.

Wij begonnen onze wandeling in de Walstraat. Eigenlijk zijn hier te veel leuke winkeltjes, ik noem er een paar.

Drogisterij de Kruidnagel
Hier kan je alles kopen op het gebied van homeopathie, kruiden, specerijen en voedingssupplementen. Maar ook hebben ze allerlei drogisterijartikelen. Ik kocht er een oude zeepverpakking (in een nieuw jasje) voor in mijn badkamerkastje, omdat het zo leuk staat.

Dille en Kamille
Ik kan het niet laten om hier even naar binnen te lopen. Gelukkig hebben wij er zelf in Hilversum ook eentje. Ik schreef er eerder al eens over.
Allerlei leuke, mooie, sfeervolle spullen voor huis, tuin en keuken. Hier vind je altijd wel iets leuks als je op zoek bent naar een cadeautje. Vandaag kocht ik een klein cadeautje voor mijn zoon. Een drinkflesje, met leuke rietjes en een aantal zakjes met siroop. De vlierbloesem is echt super lekker!

Oude Mosterdfabriek
De oude Mosterdfabriek is eigenlijk een soort overdekte markt. Verschillende ondernemers bieden hier hun spullen aan. Brocante, mosterd & delicatessen, tassen, woonaccessoires, boeken, sieraden en nog veel meer.

De vrije Vogels
In winkel vol met allerlei woonaccessoires, in allerlei stijlen, maar wel zo dat ze allemaal bij elkaar passen en een geheel vormen. De eigenaresse schrijf ook op haar website: “Een winkel waar mensen zich thuis zouden voelen. Ingericht zoals ik mijn eigen huis zou inrichten, met spullen die ik mooi vind, die een thuisgevoel creëren.” En dat laatste spreek mij natuurlijk erg aan.

Vanuit de Walstraat liepen wij verder de stad in.  Midden in de stad zit Waar. Hier verkopen ze allerlei duurzame cadeau’s. Alle spullen in deze winkel vertellen een verhaal. Ook gingen wij naar binnen bij Plek, conceptstore. Hier wilde ik wel even blijven. Niet alleen hadden ze veel mooie kleding en woonspullen. De inrichting was zo fijn dat hier wel even wilde blijven. Dat deden wij dan ook, want je kan hier ook terecht voor een kopje koffie. Een andere leuke conceptstore is Flotte. Hier verkopen ze vintage en tweedehands kleding, interieur- en lifestyleartikelen. Ook hier is een café met eigengemaakte taarten.

Voor onze lunch kwamen wij terecht bij a taste of honey. Hier zaten wij buiten in een gezellige stadstuin. Een fijne plek waar ze huisgemaakte taarten, salades en versbereide bagels verkopen. Ik ging voor de gemberthee met een stuk zelfgebakken appeltaart. Mmm!

Inmiddels hadden man en zoon er een beetje genoeg van en gingen zij vast terug naar de camping terwijl ik nog verder liep door Deventer.

Zo liep ik het winkeltje Holy Cow! binnen. Ze verkopen alleen dingen waar ze zelf blij van worden. En dat is in ieder geval kleur. Je ziet er van alles van retro tot kitsch. Woonartikelen, kinderspulletjes, kleding, boeken en nog veel meer. Ik kocht er flamingokaarsjes, voor mijn verjaardag de volgende dag.

Tot slot liep ik op de terugweg naar het pontje nog binnen bij Alternote. Alles van papier is hier te vinden. Postkaarten, boeken, notitieblokjes en andere papierwaren. Ze zitten aan de Kleine Overstraat. In deze straat en in de Grote Overstraat zitten nog veel meer leuke winkeltjes zoals Tantilly voor leuke cadeautjes, de blauwe hand met mooie kleding, Hoge Ramen een winkel waar je terecht kan voor van alles van kitsch tot design, van speelgoed en kleding tot verrassende woonaccessoires en de Kleinste Soepwinkel. Ik was hier graag nog even binnen gelopen, ik ben namelijk dol op soep. Dit is een klein winkel waar je elke dag kan genieten van lekkere, bijzondere én gezonde soepen, die worden gemaakt van de beste biologische ingrediënten. Maar op een of andere manier ben ik deze misgelopen. De volgende keer maar weer. Ook ik was moe en ging terug naar de camping.

In de middag gingen wij zwemmen en lagen heerlijk in het zonnetje. ’s Avonds gingen wij eten bij Fooddock. Een foodhal in een oude silo op het Haventerrein van Deventer. Het is de eerste foodhal van Oost-Nederland. In de hal vind je verschillende foodtrucks en stands met eten uit verschillende landen. Het was helaas te koud om buiten te zitten aan het water. Maar ook binnen was het ook gezellig.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter