onderweg

Eindelijk in Zeeland

Nu denk je misschien, eindelijk Zeeland… Het zit namelijk zo. In juni word ik 44 jaar en in al die jaren ben ik nog nooit in Zeeland geweest. Heel Nederland heb ik gezien, behalve Zeeland. Ooit een jaartje of 5 geleden was het bijna zover. Ik was samen met mijn broertje een weekend in Brugge. Terug gaan we door Zeeland hadden we afgesproken. Op de tomtom voerden wij keurig Sluis in, om ons richting Zeeland te rijden. We zijn er nooit gekomen. In België bleek ook een Sluis te liggen en toen we eenmaal daar waren, hadden we niet meer de puf om door Zeeland te rijden.

 

Maar goed, nu is het dan zo ver, wij gingen een weekje op vakantie naar Zeeland. En ik vind het fijn hier! Ik geloof dat ik nog nooit zoveel strand heb gezien. (en ook strandtenten) De eerste paar dagen hadden wij helaas niet heel mooi weer, maar het voordeel van Zeeland is wel, dat een buitje regen zo weer is overgewaaid. Ik heb ook ergens gelezen volgens mij dat Zeeland relatief de meeste zonuren heeft van Nederland. Maar pin me er niet op vast.

Er is genoeg te doen in Zeeland Zo gingen wij een dagje naar Middelburg en ook een dagje naar Gent in België. Vooral naar die laatste stad wil ik nog graag een keer terug. Stapten wij op de fiets om over de Oosterscheldekering te fietsen.  Met windkracht 6 tegen nog best wel een uitdaging. Waren wij heel veel op het strand en wandelden wij nog in de Duinen van Schouwen, ook wel het groene duin genoemd. Erg mooi met heel veel vennetjes. Heerlijke vakantieweek!

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

Laat een reactie achter