onderweg

Een buurtcamping in je eigen woonplaats

Drie dagen lang kamperen in je eigen woonplaats. Wie wil dit nu niet. Heerlijk buiten, potje badmintonnen, de barbecue aan, boekje lezen, lekker ontspannen en je buurtbewoners beter kennen. Klinkt goed toch? Het zou kunnen, voor een weekend een eigen Buurtcamping in jouw dorp of stad. Iedereen is er welkom.

De buurtcamping is in 2013 opgericht. In het Oosterpark in Amsterdam konden kampeerliefhebbers hun tentje neerzetten. Het werd een geweldig succes. Het jaar daarop heeft de gemeente Amsterdam dit uitgebreid tot drie parken. Roderik Schaepman, initiatiefnemer van de Buurtcamping, wilde vooral mensen in contact met elkaar laten komen. Om zo je buurtbewoners beter te leren kennen. In 2015 werd dit project nog groter en vond plaats in zeven parken in heel Nederland. Stichting de Buurtcamping helpt en ondersteunt bij het opzetten van een buurtcamping.

Maar hoe gaat dit nu in zijn werk, een Buurtcamping in een park. Hoe ziet dit eruit en wie zorgt dat er zo’n buurtcamping komt? Daarvoor wordt een campingbeheerder gezocht. Als campingbeheerder neem je het voortouw en verzamel je een team om je heen. Samen toveren jullie voor een weekend in juli een park om tot een gezellige camping.

Start jij de Buurtcamping?

Ben jij iemand die iets wil beteken voor zijn/haar buurt, heb je of wil je graag een netwerk in de buurt, voldoende tijd in aanloop naar de camping (hangt ook af van de grootte van je team), kan je goed regelen en mensen overtuigen en werk je graag in teamverband, dan ben jij misschien wel de ideale campingbeheerder van een Buurtcamping.

Al campingbeheerder is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt. In het begin ongeveer 1 dag per week, maar de maanden voor de camping misschien wel meerdere dagen per week. Dit hangt natuurlijk ook af van het team dat je om je heen hebt. Hoe meer enthousiastelingen, hoe beter jullie de taken kunnen verdelen.  Taken die je als beheerder hebt, zijn onder andere het opzetten van een vereniging, vergunningen en lokale financiering aanvragen, de buurt betrekken en vrijwilligers werven, je camping promoten en natuurlijk samen activiteiten organiseren en kamperen tijdens het kampeerweekend.

Is dit iets voor jou? Maar wil je meer weten. Special voor de campingbeheerder is er een folder gemaakt. In deze folder staat echt alles wat een campingbeheerder in spe moet weten. Hier kun je de folder downloaden. Meer informatie vind je ook op de website van de Buurtcamping.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter