zelfmaken

DIY kerst II: het kerststukje

Inmiddels is mijn hele huis in de kerstsfeer. Mijn kerstboom staat, buiten hangen de lichtjes weer in de boom en de kerstkrans die ik eerder aan jullie liet zien, hangt aan mijn kast. Vandaag ging ik aan de slag om kerststukjes te maken. Ik laat jullie een aantal voorbeelden zien, hoe makkelijk het is om deze zelf te maken.  Ik houd niet van traditionele kerststukken, maar gaf er mijn eigen draai aan.

Voor dit kerststukje gebruikte ik een oude lampenkap die ik vond bij de kringloopwinkel. In de lampenkap plaatste ik een klein glazen vaasje waar de bloemen in konden staan. De takken met besjes en het groen kwamen van de Albert Heijn. De chrysant is nog een overblijfsel van de bloemen die ik kreeg voor het overlijden van mijn vader.

 

Kerststukje 2 maakte ik op een oud theekopje. Ook deze vond ik bij de kringloopwinkel. Zoals jullie kunnen lezen, kom ik hier graag. Ik kocht wat mos bij de bloemenwinkel en het reetje vond ik nog in de speelgoedbak van mijn zoon. Een paar kerstbelletjes aan het takje en klaar ben je. De kaars is natuurlijk voor de sier.

Voor het laatste voorbeeld gebruikte ik een plat schaaltje. Ja, wederom van de kringloop. Ik heb een kast vol met oud servies dat ik ooit in de kringloop vond. Ook hier is de basis twee soorten mos. Het reetje kreeg gezelschap van een konijn en ik gebruikte een Heim tiny house van Jurrianne Matter. Dit is een van de 12 huisjes in de serie. Ze zijn helemaal voor bewerkt en je vouwt en plakt ze zo in elkaar. In de huisjes heb ik een kunstlampje geplaats en zo heb ik een heel verlicht dorp in mijn woonkamer staan. Super gezellig.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter