zelfmaken

DIY kerst 1: de kerstkrans

Heb jij ook al zo’n zin in de kerst? Ik wel. Het is wel vroeg vraag je je misschien af. Het kan mij niet snel genoeg duren. Nu mijn zoon inmiddels 11 jaar is en sinterklaas niet meer zo prominent in mijn huiskamer aanwezig is. Begin ik eind november meestal al subtiel wat kerst in huis te brengen. Zo begon ik met het maken van een kerstkrans.

De kerstkrans is eigenlijk vrij eenvoudig te maken. Ik kocht een ring en ijzergaren bij de hobbywinkel. En bij de bloemist om de hoek haalde ik eucalyptus en gipskruid. De combinatie ruikt erg lekker. Het vogeltje had ik al in huis, deze vond ik ooit in een rommelbak bij de kringloopwinkel. Met het ijzergaren bind je de eucalyptus rondom de ijzeren ring. Ik koos voor gipskruid om te verwerken in mijn kerstkrans, maar je kan ook kiezen voor een andere wat kleurige variant. Ik zag ook bijvoorbeeld roze of paars gipskruid staan. Maar omdat ik ging voor rust, koos ik deze keer voor wit. Voor nu hangt hij nog aan mijn kastdeur, maar ik denk dat als straks sint het land weer heeft verlaten ik hem op de voordeur ga hangen.

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Beantwoorden
  Danielle
  8 december 2017 at 11:37

  Thanks, ik was toevallig opzoek naar zoiets voor een flat lay voor een kerstkaart! Eucalyptus zelf in een rondje vastmaken is niet helemaal een succes :D. Welke diameter heb jij gebruikt?

  • Beantwoorden
   mijn thuisgevoel
   12 december 2017 at 15:25

   Hoi Danielle,
   Mijn ring heeft een doorsnede van 20 cm. Heb het met kleine stukjes ijzerdraad gedaan.
   Ben benieuwd naar je kerstkaart.
   groet,
   Kristel

Laat een reactie achter