langzaam leven

Dit was mijn 2018…

Nog een paar dagen en dan tikken we 2019 aan. Ik laat je graag mijn afgelopen jaar zien. De afgelopen twee jaar deed ik dit ook op dezelfde manier.  Hieronder laat ik jullie mijn 9 populairste foto’s van het afgelopen jaar zien, die ik gepost hebt op instagram. #2018bestnine. Als je op instagram zit, heb je ze vast wel voorbij zien komen. Daarnaast koos ik de negen instagramfoto’s die voor mij het belangrijkste waren. En zo laat ik je mijn 2018 zien.

Ik las nog even terug, wat ik een jaar geleden had geschreven: “Ik zeg kom maar op met 2018. Het jaar waarin in ik ga zorgen dat ik op werkgebied gelukkig word. Het jaar waarin ik weer beter voor mijzelf ga zorgen (dat is er de afgelopen maanden wat bij in geschoten) en het jaar waarin ik de Mont Ventoux wil beklimmen op mijn fiets. (Speciaal voor mijn papa, die ook van wielrennen hield.) Het jaar waarin mijn zoon naar de middelbare school gaat, waarin we mijn tuinkas gaan plaatsen en waarin ik vooral blijf genieten van al het kleine geluk. Genoeg plannen zoals jullie lezen.” Hieronder kunnen jullie lezen wat er van deze plannen terecht is gekomen.

1. Eind vorig jaar schreef ik dat ik in 2018 op werkgebied weer gelukkig wilde worden. Dat is gelukt! Na 10 jaar voor dezelfde baas te hebben gewerkt, was ik toe aan verandering. En die kwam bij toeval op mijn pad. Ik werd gebeld door een oud collega. Zij waren op zoek naar een woordvoerder voor een van hun wethouders. Na een aantal gesprekken, heb ik mijn oude baan vaarwel gezegd en heb de stap genomen. Een nieuwe functie, waar ik nog geen ervaring in had, maar een plek die mij op het lijf geschreven is. Een drukke baan, waarin het belangrijk is om vooral rustig te blijven en grote dingen klein te maken. Bijkomend voordeel: het is in mijn eigen woonplaats. En oh, wat vind ik dat lekker. Mijn reistijd per dag, is met ongeveer 100 minuten gedaald. Daarnaast mag ik werken voor de gemeente waar ik zelf woon en dat vind ik echt super leuk.
2. De lente, deze bloesemfoto is van onze kersenboom. Ik kijk altijd zo uit naar de lente. Ik ben geen wintertype. Koud, moe en chagrijnig word ik er vaak van. Het is zo genieten als de eerste plantjes weer bovenkomen en ik in het zonnetje kan zitten.
3. Deze foto van mij en mijn papa is mij heel dierbaar. Het afgelopen jaar stond in het teken van het rouwen om het overlijden mijn vader eind vorig jaar. Ik vond het een heel verdrietig, maar ook mooi proces. Ik heb er het afgelopen jaar verschillende blogs over geschreven. Dat hielp mij in mijn proces.
4. Al jaren eet en drink ik dingen waar mijn hoofd en lijf blij van worden. Het afgelopen jaar kocht ik een aantal fijne kookboeken, waar ik veel inspiratie uit heb gehaald. Ik voel me hier goed bij en dit blijf ik de komende jaren dan ook zeker doen.
5. Ik kan weer hardlopen! Met tranen op mijn wangen liep ik over de hei en door het bos. Al jaren liep ik niet meer, omdat ik z’n last kreeg van mijn rug. Maar dit jaar in mei ben ik onder begeleiding van een personal coach toch weer aan de slag gegaan. Oktober van dit jaar liep ik 50 minuten op het stand van Schiermonnikoog. Zou mijn wens van het lopen van een marathon dan toch nog gaan uitkomen?
6. Dit jaar gingen wij naar Slovenië op vakantie. Bij toeval, want ik wilde eigenlijk naar Zweden. Maar als het er op aan komt, laten mijn mannen het afweten. Ze zijn te bang voor slecht weer. Ook dit jaar zouden wij eigenlijk naar Zweden gaan, maar 2 dagen voor vertrek gingen wij toch niet. Ik vraag me echt af, of er ik er nog een keer ga komen. Vrienden van ons gingen naar Slovenië en zeiden, anders komen jullie onze kant op. Eerlijk is eerlijk, ik heb die weken niet aan Zweden gedacht, maar ben verliefd geworden op dit voor mij tot nu toe nog onbekende land. Ben je op zoek naar natuur, rust, ruimte, eenvoud, wandelen en helemaal zen worden, dan is dit echt een aanrader. Ik zal binnenkort nog eens een fotoblogje online zetten over dit land. Ik weet zeker dat je volgend jaar ook wil. Ik in ieder geval wel. En ja, ik wil ook nog steeds naar Zweden.
7. Ik deed het afgelopen jaar heel veel aan yoga. Het hielp mij om rustig te worden. Op dit moment ben ik zelfs een yogaopleiding aan het volgen, omdat ik mijzelf heel graag meer wil verdiepen hierin. Niet speciaal om yogalessen te gaan geven, maar vooral voor mezelf.  Over een maandje of twee krijg ik een eigen plek op zolder (het wordt zo gaaf!) om mijn thuislessen te kunnen doen. Nu heb ik nog geen vaste plek hiervoor en pak ik een kamer waar op dat moment niemand is. Best onrustig. Daarom ben ik ook zo blij met mijn zolder.
8. Ja, een foto van Bob mag natuurlijk niet ontbreken. In februari kwam Bob bij ons. Onze trootkater. Na het overlijden van mijn vader hadden wij behoefte aan een extra portie liefde. En liefde geven kan Bob. Inmiddels is bob 1 jaar en 4 kilo schoon aan de haak. Spinnen en knuffelen kan hij als de beste.
9. Acceptatie, de dingen nemen zoals ze zijn, niet veroordelen, leven bij de dag, genieten van de kleine dingen, respect hebben voor elkaar, het vieren van de liefde en geen dingen doen waar je niet blij van wordt. Daar wil ik 2018 graag mee afsluiten.

“Nog even terugkomend op mijn plannen van eind 2017. De tuinkas staat er inmiddels. Het eindresultaat moet ik nog met jullie delen. Dat is er dit jaar niet meer van gekomen. Het beklimmen van de Mont Ventoux is mij niet gelukt dit jaar. Door het overlijden van mijn vader en alles wat daar omheen geregeld moest worden, heb ik lang lichamelijk lopen kwakkelen. Mijn fietsconditie was niet optimaal deze zomer (mijn hardlopen wel, zoals jullie hierboven konden lezen), dat ik het niet aandurfde om de tocht te ondernemen. Maar nog steeds staat deze op mijn wensenlijstje. Koen zit inmiddels op de middelbare school en hij doet het super goed. Ik ben trots op hem. Het was wel even wennen, om met elkaar, hier een nieuwe balans in te vinden. Ondertussen pubert hij ook lekker .”

De foto’s hieronder waren volgens instagram mijn #2018bestnine. Zoals je kan zien staat onze kater helemaal in de spotlights.

1. In juni gingen wij spontaan een weekendje naar Deventer. Deventer is een van mijn favoriete plekken om naar toe te gaan. Vroeger toen ik jong was, woonde ik precies tussen Deventer en Zwolle in. Als wij gingen winkelen, was het vaak naar een van deze twee steden.  Het is zo’n gezellige stad, met veel leuke winkeltjes en restaurantjes. En de sfeer is erg goed. Wij kampeerde aan de rand van de IJssel zodat wij ook heerlijk van de natuur konden genieten. Dat maakt Deventer voor mij de perfecte combinatie.
2, 4, 6, 8 en 9 Jongens, dit is Bob. Zoals ik hierboven al schreef onze troostkater. Het lijkt erop dat kattenfoto’s het goed doen op instagram. Vooral als ze nog heel klein zijn. Bob mag er wezen, ook nu hij groot is. Het is een stoere kater, met een klein hartje. En spinnen kan hij heel hard.
3. Een foto van onze woonkamer. Ik ben heel trots op ons huis. In 2008 kochten wij dit huis en wij knappen dit helemaal zelf op. De mensen voor ons hebben 42 jaar in dit huis gewoond. Dus het was wel wat verouderd toen wij dit kochten.  Mijn man is de klusser in huis. Ik ben vooral van het bedenken van ideetjes. Op dit moment zijn wij bezig met de zolder. Het laatste grote klusproject. Vrienden en familie vragen zich af, wat er dan gaat gebeuren. Want stilzitten kan die man van mij niet. Maar verhuizen wil ik niet. Wij wonen op een te fijne plek.
5. Deze foto staat met recht in het midden. Mijn papa in ik op mijn trouwdag. Het is een van de meest bijzondere momenten uit mijn leven. Mijn allereerste grote liefde, gaf mij weg aan mijn andere grote liefde, waaruit in 2006 mijn beste liefde ooit werd geboren. Dank voor alle liefde pap!
7. Deze foto is van een huis in Ameland. Van de laatste vakantie samen met mijn papa. Maar daarnaast vind ik het een geweldig huis van de buitenkant. Zo mag mijn huis er wel uitzien.

Ook je eigen best nine van 2018 maken? Dat kan hier. Hoe was jou 2018?

Benieuwd naar mijn voorgaande jaren, die kan je hier vinden:
Mijn 2016 in beeld
Mijn 2017 in beeld

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply