persoonlijk

Dit was mijn 2017…

Nog 6 dagen en dan knallen wij 2018 in. Het afgelopen jaar was ronduit niet leuk. Helemaal niks, vraag je je dan misschien af. Nee, er waren ook leuke dingen, maar in 2017 ik had met een aantal verdrietige en pittige zaken te dealen. Gelukkig kan ik heel goed genieten van de kleine dingen in het leven en zag ik in de nare periodes ook de lichtpuntjes die het mij bracht. Eind 2016 namen wij afscheid van ons pleegkind, ik moet zeggen dat ik begin 2017 hier nog flink last van heb gehad. Ook koos ik begin 2017 voor een nieuwe uitdaging binnen mijn werk, maar helemaal op mijn plek vallen deed ik dit jaar niet, in juni kreeg ik een slijmbeursontsteking in mijn heup die mij tot oktober zeker heeft bezig gehouden, in september kregen wij heel slecht nieuws over mijn vader en een kleine maand geleden moesten wij hem helaas laten gaan en dan moest ik na 17 jaar ook nog mijn lieve kater Max laten inslapen.

Ik zeg kom maar op met 2018. Het jaar waarin in ik ga zorgen dat ik op werkgebied gelukkig word. Het jaar waarin ik weer beter voor mijzelf ga zorgen (dat is er de afgelopen maanden wat bij in geschoten) en het jaar waarin ik de Mont Ventoux wil beklimmen op mijn fiets. (Speciaal voor mijn papa, die ook van wielrennen hield.) Het jaar waarin mijn zoon naar de middelbare school gaat, waarin we mijn tuinkas gaan plaatsen en waarin ik vooral blijf genieten van al het kleine geluk. Genoeg plannen zoals jullie lezen.

Hieronder laat ik jullie mijn 9 populairste foto’s van het afgelopen jaar zien, die ik gepost hebt op instagram. #2017bestnine. Als je op instagram zit heb je ze vast wel voorbij zien komen. Net als vorig jaar koos ik ook mijn negen belangrijkste foto’s op instagram van het afgelopen jaar.

Mijn 9 foto’s1. Deze foto is gemaakt tijdens de voetbalwedstrijd van mijn zoon. Het bijzondere aan deze foto is, dat mijn vader net als mijn zoon dol op voetballen was. Elke zaterdag was er druk app-verkeer over de standen. Mijn vader was dol op de lucht. De combinatie van de voetbalwedstrijd en deze lucht maakte dat het net was alsof hij erbij was.
2. Deze foto maakt mij altijd blij. Hij is genomen in mijn huis en van de kleur geel word ik altijd vrolijk.
3. Sinds dit jaar maak ik gebruik van Bloomon. Elke maand krijg ik een prachtige bos bloemen thuisbezorgd. Ik word erg blij van bloemen.  Zomers pluk ik graag bloemen uit mijn tuin of ga naar een van de pluktuinen in de buurt van Hilversum.
4. In het voorjaar van dit jaar volgde ik een fotocursus bij Zilverblauw. Sindsdien is fotograferen nog makkelijker en leuker.
5. Dag papa, dank je wel voor de 43 jaar dat ik van je mocht genieten, met je mocht knuffelen en dat jij er altijd voor mij was. Het doet pijn, maar als ik mijn ogen doe, ben jij er nog altijd.
6. Laten we vooral het hele jaar de liefde vieren. Geniet van de mensen om je heen, wees blij met alles dat je mag ontvangen, wees mild en veroordeel mensen niet te snel.
7. Na 17 jaar was onze lieve kater Max op en hebben wij hem moeten laten inslapen. Dag Max, we missen je!
8. Ja, dit jaar kocht ik een nieuwe fiets, zo fijn! Helaas heeft hij een paar maanden stil gestaan door mijn heup, maar nu gaan we samen weer volle kracht vooruit. Kom maar op Mont Ventoux!
9. Dit is al jaren mijn lijfspreuk, doe de dingen waar je blij van wordt en zo niet doe het dan niet! Deze foto is genomen tijdens de vt wonen & design beurs waar hij op een van de muren geschilderd was.

#2017bestnine volgens instagram

1. Deze foto is gemaakt tijdens onze vakantie in Frankrijk. Heerlijk uren struinen op een rommelmarkt. En deze was groot! Genieten. Ik kocht een geweldige gele ketel. Zien jullie hem staan?
2. Bloemen, ik schreef er net ook al over. Ik ben er dol op. Deze komen uit een pluktuin. Ik had op dat moment erg veel last van mijn heup en kon niet goed lopen. Toch gingen we er even op uit en verzamelde ik deze prachtige bos. Dat is wat ik noem klein geluk. Hoe rot je je ook voelt, geniet van het kleine.
3. Dit bosje komt uit mijn eigen tuin. Dit jaar bouwden wij een vijver in onze tuin. Nou, ja mijn man. En planten we heel veel bloemen om deze vijver. Ik ben zo benieuwd hoe het er uit komt te zien volgend jaar.
4. Een foto uit mijn keuken. Elke keer als ik dit hoekje zie, word ik blij.
5. We kochten dit jaar een nieuwe kast. Een hele grote zodat wij er heel veel spullen in kwijt konden.
6. De foto die jullie zien is van zilverblauw. Ze gaf hem weg als cadeautje en ik vergrootte deze voor in mijn keuken. Het geeft mij een heerlijk zomers gevoel en mijn vrienden vinden het ook echt een ‘Kristel’ foto.
7. Deze herfstkrans maakte ik al in november. Ik wilde even uit mijn hoofd zijn en had zin om iets zelf te maken.
8. Dit jaar kreeg mijn slaapkamer een make-over.  Je leest er hier meer over.
9. En als laatste weer een foto van bloemen. Je ziet het, bloemen doen het goed op instagram en ook in mijn huis!

Ook je eigen best nine van 2017 maken? Dat kan hier. Hoe was jou 2017?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Beantwoorden
  Janina
  27 december 2017 at 19:49

  Wat heb je mooi geschreven. Ik hoop en wens je toe dat 2018 een fijner jaar gaat worden xxx

  • Beantwoorden
   mijn thuisgevoel
   31 december 2017 at 16:26

   Dank je wel!

Laat een reactie achter