onderweg

Denemarken (Legoland) deel 3

Vanuit Kopenhagen gingen we naar onze laatste stop, namelijk Legoland. Daarvoor moesten wij over een brug van het eiland Seeland naar de Funen.

Onderweg maakten wij een tussenstop in Odense. De tweede grootste stad van Denemarken. Odense is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Na een bezoek aan het stadje zelf, waar je overigens ook weer heerlijk kunt shoppen en lunchen, brachten wij een bezoek aan het openluchtmuseum Den Fynske Landsby. Hier loop je in een dorp uit Funen uit de tijd van Hans Christian Andersen, zo rond het jaar 1850. Alle huizen die in dit museum staan komen van verschillende locatie op Funen. Het is of je een stap in de tijd terug doet. Erg leuk!

Β 

Van de Funen reden wij naar Jutlund, richting Billund waar Legoland ligt. Hier in de buurt hadden wij voor een nacht een appartement geboekt, zodat we de volgende dag vroeg konden starten. De mannen hadden er heel veel zin in. Niet alleen is er heel veel lego, maar er waren ook genoeg attracies om ons de hele dag er te vermaken. Het is werkelijk een wonderlijke wereld waarin je terecht komt. Alles is van lego, super mooi gedaan. Zelf was ik vooral onder de indruk van de beelden die er overal stonden. Maar ook de verschillende landen/steden die na waren gebouwd in het klein, waren leuk om te zien.

Aan het einde van de dag vertrokken wij weer richting Nederland. We hebben echt een heerlijke week gehad. Denemarken zelf vind ik leuk maar niet heel bijzonder. Kopenhagen heeft echt mijn hart gestolen en hier gaan we dan ook zeker nog een keer naar toe. Dag Denemarken!

 

 

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter