op pad

Denemarken (eiland Møn) deel 1

In de meivakantie vertrokken wij met ons drietjes voor een week richting Denemarken. Een wens die we al langer hadden. Eigenlijk wilden wij met onze caravan. Maar omdat het weer niet geweldig was, besloten wij op het laatste moment om toch maar in een huisje/hotel te gaan. Achteraf bleek het weer heerlijk, wel koud, maar in tegenstelling tot Nederland hebben wij alleen maar zon gehad.

Onze eerste stop was het eiland Møn. Dit eiland ligt in het Zuidoosten van Denemarken aan de Oostzee en is vooral bekend om zijn krijtrotsen. Op verschillende plekken kan je langs de steile kliffen naar beneden afdalen met een trap. Nou dat hebben we geweten. Op onze tweede dag gingen wij vol goede moed trap op en trap af. Het strand was op dat moment namelijk te klein om langs te lopen, dus om ook andere plekken te zien hadden wij de trappen nodig. Het is werkelijk prachtig daar, dat kan je aan de foto’s ook wel zien.

Helaas de volgende dag kon ik niet meer lopen van de spierpijn. Trap op ging wel, maar met het afdalen leek het wel of mijn spieren zouden scheuren. Daarom besloten wij op ons derde dagje, maar wat rond te rijden op de nabijgelegen eilanden Bogø en Nyord. Ik moet zeggen dat ik niet erg onder de indruk was. Tijd voor de lunch. Wauw, lunchen in Denemarken is echt geweldig. Niet goedkoop, maar genieten was het. Wij belanden in het plaatsje Stege. Een gezellig dorpje op het eiland Møn.

Hierna wilden mijn mannen toch nog graag een keer naar de krijtrotsen. Met zere kuiten waren inmiddels wat opgewarmd, dus nogmaals gingen wij de trap af, en gelukkig was het strand deze keer wel breed genoeg, en de trap weer op.

Dag vier vertrokken wij naar Kopenhagen. De stad die al zo lang op mijn verlanglijstje stond. En oh, wat ben ik verliefd geworden op deze stad. De mensen zijn aardig, je kan er heerlijk eten, zoveel leuke winkeltjes en er is genoeg te beleven en te zien. Hierover vertel ik meer in Denemarken deel 2.

You Might Also Like...

nog geen reacties

    Laat een reactie achter