eten en drinken

Suikervrije sinaasappelwafels

Regelmatig probeer ik nieuwe ontbijtjes uit. Het liefst zonder suiker en zoveel mogelijk glutenvrij. Omdat mijn lichaam zich hier het beste bij voelt. Vandaag maakte ik sinaasappelwafels met blauwe bessenjam en granaatappelpitjes.

Wat heb je nodig voor de wafels
130 gram boekweitmeel
200 ml havermeel
100 ml sinaasappelsap
1 theelepel baking soda
1 theelepel appelazijn
1 theelepel kaneel
sinaasappelrasp
2 eieren
snufje zout
4 theelepels kokosolie

Zo maak je de wafels
Raps de schil van de sinaasappel en zet apart. Doe de sinaasappelsap, havermelk en appelazijn in een kom en roer deze door. Smelt ondertussen de kokosolie langzaam in een pannetje. Voeg de olie, de eieren toe aan de melk en roer weer goed door. Tot slot voeg je de baking soda, kaneel, zout en sinaasappelrasp toe. Giet het beslag in een heet wafelijzer. Je hebt genoeg beslag voor ongeveer 6 wafels. Maar dit hangt ook af van het wafelijzer dat je gebruikt.

Blauwe bessenjam
Ik belegde mijn wafels met blauwe bessenjam. Heel makkelijk, ook suikervrij, te maken. Doe 125 gram blauwe bessen in een steelpannetje met een beetje water. Breng de bessen aan de kook en laat ze even zachtjes pruttelen. Pureer de bessen met een staafmixer en voeg een eetlepel chiazaad toe. Laat even staan om in te dikken.

Eet smakelijk! Geniet ervan.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter