eten en drinken

Bloemkool/wortelsoep

Sinds dat wij thuiswerken door corona eet ik bijna elke middag soep. Vaak sta ik in het weekend soepjes te koken voor door de week, omdat ik dan tussen de afspraken door meestal geen tijd heb. Vandaag maakte ik een nieuwe soep met bloemkool en wortel. Het recept kwam ik tegen op de website van the Green Happiness. Erg makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker en net wat anders dan anders. Doordat je de groentes eerst roostert in de oven, krijgt het net een andere smaak. De geroosterde kikkererwten als soepballetjes maken het af.

Wat heb je nodig voor 2 grote kommen soep?
150 g wortels
400 gram bloemkool
olijfolie
2 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
½ tl zwarte peper
250 ml kokosmelk
300 ml groentebouillon
klein blikje gekookte kikkererwten
1 tl gerookte paprikapoeder
snufje zeezout
tijm

Zo maak je het
Zet als eerste de oven aan op 200 graden. Haal de bakplaat eruit en leg hierop bakpapier. Snij de wortels in plakjes en snijd de roosjes van de bloemkool klein. Leg deze op de bakplaat en besprenkel emt olijfolie. Doe hierover 1, theelepel kerrie, 1 theelepel kurkuma en wat zwarte peper. Rooster de groenten in de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Kook ondertussen 300 ml groentebouillon en doe die samen met de kokosmelk in de blender.

Spoel de kikkererwten schoon en bak deze samen met wat olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder in de koekenpan. Binnen enkele minuten zijn ze klaar. Doe daarna de groentes ook in de blender en mix tot een romige soep. Eventueel de soep nog even opwarmen. Verdeel de soep over kommen en serveer met de geroosterde kikkererwten en wat verse tijm.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter