eten en drinken

Carrot cake bliss ball cookies

Afgelopen week had ik zin om iets lekker te maken bij de thee. Nu ben ik dol op bliss balls. Ken jij deze? Dit zijn ronde zoete balletjes die je in allerlei smaken kan maken. Ze lijken wel een beetje op een bonbon, maar zijn dan niet gezoet met suiker. Een heerlijk tussendoortje. Ik maak ze regelmatig. Meestal worden de balls gemaakt op basis van dadels, maar andere varianten zoals met abrikozen zijn ook mogelijk. Binnenkort zal ik een aantal van mijn favoriete smaken met je delen.

Deze keer had ik zin in de variant met wortel en toevallig had ik alle ingrediënten hiervoor ook in huis. Het beste kan je een keukenmachine gebruiken om de bliss balls te maken, maar omdat ik deze niet heb, gebruik ik meestal mijn blender. Helaas lukte het mij niet om er een goed deeg van te maken. Het is de bedoeling dat er een plakkerig mengsel ontstaat om balletje van te maken. Om dit toch voor elkaar te krijgen, deed ik er een scheutje water bij. Echte schoot ik uit en werd dit iets meer. Hierdoor had ik uiteindelijk wel een plakkerig mengel, maar was er geen bal meer van te draaien. Wat nu… Ik vond het zonde om het deeg weg te gooien. Uiteindelijk heb ik het mengel in muffinvormpjes gedaan en deze in de oven gezet. En dat werkte. Mijn bliss balls waren heerlijk bliss ball cookies geworden. Ik deel hieronder het recept met jullie.

Wat heb je nodig?
(voor 12 cookies)

 • 100 gram geraspte worteltjes, je kan deze zelf raspen of als je daar geen zin in hebt een kant en klaar zakje kopen
 • 50 gram havermeel, ik gebruik een koffiemolen om havermout te vermalen tot meel, maar je kan dit ook kant en klaar kopen
 • 50 gram pecannoten en 12 losse pecannoten
 • twee scheutjes water, het deeg moet net iets te plakkerig zijn
 • 75 gram dadels, ongeveer 5 dadels
 • 1 eetlepel speculaaskruiden of als je dat niet in huis hebt kan kaneel ook
 • snuf zout
 • geraspte kokos voor aan de buitenkant van de koekjes
 • keukenmachine of blender

Hoe maak je ze?
Voordat je kan beginnen is het belangrijk om de dadels ongeveer 15 minuten te laten weken in lauwwarm water. Verwarm je oven voor op 175 graden. Ondertussen kan je de havermout tot havermeel vermalen. Doe de havermeel en de pecannoten samen in je keukenmachine/blender en maal het fijn. Rasp dan de wortel. Heb je een sterke keukenmachine dan kan deze dit ook voor jou doen, maar mijn blender heeft deze kracht niet. Voeg de wortel samen met de dadels toe aan je meel. Voeg ook het zout en de speculaaskruiden toe. Vervolgens doe je 2 scheuten water bij je mengsel. Er ontstaat nu een net iets te plakkerig deeg. Verdeel dit deeg over 12 muffinvormpjes, strooi over elk vormpjes geraspte kokos en leg bovenop een hele pecannoot. Duw deze even licht aan. Doe alles 15 minuten in de oven en laat daarna de cookies afkoelen. Ik vond mijn carrot cake bliss ball cookies erg lekker!

You Might Also Like

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter