doen en op pad

Hoe heet deze bloem?

Sinds de komst van mijn hond Puck wandel ik veel in de natuur in en rondom Hilversum. Gelukkig hebben wij heel veel groen om ons heen. Dus we kunnen elke keer ergens anders heen. Heerlijk. Ik kijk graag wat er allemaal groeit en bloeit. Veel bloemen herken ik wel. Maar soms kom in een plant of een bloem tegen die ik niet herken. Terwijl ik dan toch erg nieuwsgierig ben. Ik ging eens op onderzoek uit hoe ik nu achter de namen kon komen van verschillende planten en bloemen.

Je hebt natuurlijk heel veel verschillende boeken op dat gebied. Maar om nu met een hele encyclopedie reeks rond te te lopen lijkt mij ook niets. Ook zijn er veel websites. Maar dan houd je het probleem dat je de bloem/plant moet opzoeken, wat echt nog wel een klus is.

PlantNet
Gelukkig heb je tegenwoordig ook een aantal verschillende apps. Zo heb je Plantsnap of Plantifier. Zelf koos ik voor de de app: PlantNet. Super handig. In deze app staan meer 6000 verschillende West-Europese planten/bloemen. Omdat de gebruikers ook zelf informatie en foto’s van bloemen kunnen toevoegen, groeit de app nog elke dag.

Hoe werkt het?

  • Je maakt een foto van de bloem of plant waar jij de naam niet van weet. Zorg voor een scherpe close-up foto. Je kan vanuit de app gelijk een foto maken maar ook een foto toevoegen.  Zorg ervoor dat de achtergrond rustig is, dus geen andere bloemen of planten;
  • Dan kies je uit een categorie (blad, bloem, vrucht of steel);
  • De app gaat daarna automatisch zoeken en geeft de resultaten weer. Als de goede plant/bloem er tussen zit bevestig je dit. (dit helpt ook om de app nauwkeuriger te maken);
  • Je kan ook zelf zoeken in de database van de app:
  • Je kan de app hier gratis downloaden.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter