slow living

project tuinkas deel 1

Drie jaar geleden, augustus 2017

Een tuinkas…die wil ik al zo lang in mijn tuin. Maar ja de afgelopen 10 jaar was het geen optie met een voetballende, basketballende en tennissende zoon in de tuin. Binnen een week zouden de ramen in mijn kas allemaal in stukken liggen. Maar nu is hij groter en is de tuin te klein voor al zijn balsporten en kon ik eindelijk gaan dromen over een tuinkas.

Wij wonen in een hoekhuis en voor Hilversumse begrippen hebben wij een grote tuin. Deze is zo’n 20 meter diep. Aan het einde van die tuin staat een schuur. Geen kleintje, ik denk dat hij wel 8 bij 3 meter is.  Toen wij hier 9 jaar geleden kwamen wonen, had de eigenaar zelfs zijn auto in die schuur staan. Hij reed dus door de 20 meter lange tuin helemaal naar achteren om zijn auto te parkeren. Zonde vonden wij. Dus dat lange pad maakte al snel plaats voor tuin. Maar die grote schuur, ja eigenlijk gebruikten wij de helft niet en de andere helft was vooral een verzamelplaats van fietsen, klusspullen (die wij ooit nog nodig hadden) en een werkbank van mijn man. Nu wij aan de zijkant van ons huis een fietsenschuur hebben gemaakt, ons huis langzaam bijna klaar is, bleef alleen nog de werkbank over in die hele grote schuur.

Ik had de oplossing al gevonden. De hele schuur gaat weg en daarvoor in de plaats nemen wij een ruime kas, waarin ik zowel mijn groente en kruiden kan kweken, als mijn man zijn werkbank kan hebben. Aan dit idee moest hij even wennen. Maar inmiddels glimmen zijn ogen ook als ik het heb over onze kas.

Maar tuinkassen zijn helemaal niet goedkoop kwamen wij achter, of ze zijn heel klein of echt heel groot. Maar ik hield trouw marktplaats in de gaten en gisteren vond ik hem: mijn tuinkas. Perfect qua maat en we kunnen hem zo tegen de schuur van de buurman aanzetten.

Na wat heen en weer geapp, zijn wij diezelfde avond nog gaan kijken. Een blik en ik was verkocht. Man was wat praktischer en ging aan het meten en kijken of de kas wel uit elkaar kon. Dit kan! Van deze lieve mensen mogen wij hem nog even laten staan en na onze vakantie ophalen. Dat wordt nog wel even een klus.  In de vakantie maar vast plannen gaan maken voor de sloop van onze schuur. Dat wordt nog wel en dingetje…..wordt vervolgd.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter