eten en drinken

ontbijttaartjes

In het weekend vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Meestal op zondag. Hoe feestelijk is het om taartjes voor je ontbijt te eten. Het idee van deze granolataartjes vond ik op een receptkaart bij de Lidl. Het origineel vind je hier. Ik paste het recept wat aan. Ze waren super lekker. Het recept hieronder is voor 8 taartjes, maar na 2 taartjes zat ik echt helemaal vol. In de koelkast kan je de granolataartjes makkelijk een paar dagen bewaren. (zonder yoghurt en fruit uiteraard), in de vriezer nog wat langer.

Dit heb je nodig

  • 150 gram granola (ik gebruikte mijn eigen gemaakte granola, het recept vind je hier)
  • 1 banaan
  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels havermeel
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • geitenyoghurt
  • fruit naar keuze

Zo maak je het
Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Als vormpjes gebruikte ik mijn siliconen muffinvorm. Dan prak je de banaan en hak je de noten die je gebruikt fijn. Ik koos voor pecannoten, maar bijvoorbeeld walnoten zijn ook erg lekker. Meng de banaan met de granola, de noten, havermeel, de honing en de zonnebloemolie. Dit mengsel verdeel je over de 8 vormpjes. Dit doe je alleen op de bodem en aan de randen. Je maakt een soort kommetjes. Gebruik hiervoor een gladde lepel. Bak deze bakjes ongeveer 15 minuten in de oven.

Laat de bakjes even afkoelen en wip ze voorzichtig uit de muffinvormpjes. Schenk de bakjes vol met yoghurt en garneer met fruit, noten, besjes, of iets anders wat jij lekker vindt. Ze smaken niet alleen lekker als ontbijt of lunch, maar ook bij een kopje thee.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter