eten en drinken

zondagmorgen

Het wordt een beetje een traditie elke zondagmorgen. Het maken van een lekker ontbijtje voor mezelf. Door de week heb ik er niet heel veel tijd voor, ik neem dan meestal yoghurt, een smoothie of een schaaltje havermout. Maar zondagmorgen, dan hebben we vaak niks, zoek ik op internet of in mijn kookboeken naar iets lekkers. Dit is meestal wel iets lekkers voor mezelf, want bij het zien van een schaaltje met groene smurrie (zoals ze het noemen) of pannenkoeken van banaan, trekken mijn mannen hun neus op. Zij hebben liever gewone pannenkoeken of croissantjes uit de oven.

Het liefste maak ik pannenkoeken. Maar ook de ontbijttaartjes van eigengemaakte granola waren echt super lekker! De afgelopen weken probeerde ik wat nieuwe dingen. Het recept op onderstaande foto kwam uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs. Deze smoothie bowl is gemaakt met spinazie en avocado. Je vindt het recept hier. Ook at ik Green overnight oats uit hetzelfde boek. Dit vond ik wel pittig op de vroege morgen. Courgette en spinazie zijn het hoofdingrediënt. Gelukkig maakte de garnering het wel lekkerder. 

En natuurlijk bakte ik ook nog pannenkoeken. Vandaag at ik pannenkoeken van kokosyoghurt & gebakken peer.  Het recept komt uit een van mijn lievelingskookboeken: Pannenkoekendag. In het boek vind je 60 verschillende pannenkoekrecepten. Je kan ze maken voor het ontbijt, maar er staan ook heel veel hartige varianten in voor de lunch of het diner.  Mmm, ik denk stiekem toch dat pannenkoeken mijn lievelingsontbijt is.

Ben je op zoek naar lekker ontbijtjes, dit zijn mijn favoriete websites op dit moment:

Heb jij nog lekkere ideetjes? Wil je het mij laten weten? Fijne zondag!

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter