slow living

Maak je eigen onderzetter

Ik zag hem al een aantal keren voorbij komen, de onderzetter van houten kralen. En omdat ik een hele grote theedrinker ben, leek het me leuk om er eentje te maken voor mijn theepot. Voorbeelden zijn er genoeg op internet te vinden. Ik koos voor een eenvoudige variant.

Benodigdheden

  • 12 houten kralen, ik bestelde ze hier
  • een koord, ik kocht bij de schoenmaker een leren veter

Het maken van deze onderzetter is ontzettend makkelijk. Je kan hem ook net zo groot of klein maken als je zelf wilt.
Zorg dat je koord lang genoeg is, deze kan je altijd later nog bijknippen. Rijg alle kralen aan het koord. Heb je een theepot of schaal waarvoor je de onderzetter maakt, meet dan even hoeveel kralen je nodig hebt. In mijn geval had ik genoeg aan 12 kralen, maar kan zijn dat jij er meer nodig hebt. Gebruik je een kleiner soort kralen, dan heb je ook meer kralen nodig. Heb je alle kralen aan het koord geregen? Knoop dat de uiteinde van beide kanten aan elkaar met een dubbele knoop.

You Might Also Like

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter